Πολιτισμός

21/03/2014 - 22:34

Tο Αναγνωστήριο Αγιάσου τιμά παλιούς ερασιτέχνες και τους ήρωες του 1821

Είναι πλέον καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια το Αναγνωστήριο Αγιάσου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, στις 27 Μαρτίου, και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, να πραγματοποιεί επετειακές εκδηλώσεις.

                Έτσι την Τρίτη, 25-3-2014, το βράδυ, στο πλαίσιο του καθιερωμένου τα τελευταία χρόνια κοινού γιορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου από τα θεατρικά σωματεία της Μυτιλήνης, η Πειραματική Σκηνή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το μονόπρακτο «Σας αρέσει ο Μπραμς;» από την παράσταση «Μητριά Πατρίδα» που ανέβασε πέρσι με μεγάλη επιτυχία και με την οποία συμμετείχε στην 25η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (Ερμούπολη Σύρου, 10 έως 20-10-2013).

Επίσης ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στις 7 μμ τα χορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου όλων των ηλικιών (περί τα 120 μέλη) θα χορέψουν στο κινηματοθέατρό του παραδοσιακούς χορούς από το Βόρειο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη με τις αντίστοιχες στολές. Την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης έχει ο χοροδιδάσκαλος Θύμιος Σαραντίδης. Την παρουσίαση των χορών θα κάνει ο Παναγιώτης Στ. Σκορδάς.

Μοιράσου το άρθρο!