Πολιτισμός

06/06/2012 - 12:48

Ανοιχτές πόρτες του Δ. Χαλκιώτη... για την αντιπροσωπεία από τις "ΠΟΡΤΕΣ"

yle="text-align:justify;">Με αφορμή την έκθεση «ΠΟΡΤΕΣ», που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου με τον Ελληνικό Οργανισμό του Main και την Tetra Project, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Χαλκιώτη στην έδρα της Γενικής Γραμματείας στη Μυτιλήνη από τα μέλη της αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από δέκα φοιτητές, την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού του Main κ. Mary Snell, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Main  κ. Novak Irwin και το γνωστό Αμερικανό καλλιτέχνη και επιμελητή της έκθεσης κ. Jeff Badger.

Ο κ. Χαλκιώτης, αφού καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία της Λέσβου, στη σημαντική προσφορά των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και εξήγησε  στους παρευρισκόμενους ότι το νησί της Λέσβου, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, είναι από τις ελάχιστες γεωγραφικές ενότητες που στο πέρασμα του χρόνου γέννησαν σπουδαίους φιλοσόφους, ποιητές και καλλιτέχνες, κάνοντας σαφή αναφορά στη Σαπφώ, στο Θεόφραστο, στον Αρίωνα, στον Αλκαίο, στον Τέρπανδρο και στον Πιττακό, αλλά και στους νεότερους όπως ο Ελύτης, ο Μυριβήλης και ο Θεόφιλος.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Γενική Γραμματεία στον Αιγαιακό χώρο και ιδιαίτερα στους τομείς της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του φυσικού περιβάλλοντος και της ανάδειξης κάθε μορφής τέχνης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Χαλκιώτης προσέφερε στους επισκέπτες έντυπο υλικό με θέμα τον πολιτισμό του Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!