Πολιτισμός

04/07/2012 - 13:30

Από Γαλλία ……. Χύδηρα ! Ψηφιακό Μουσείο "Γεώργιος Ιακωβίδης"

mg class="size-full wp-image-20109 aligncenter" title="xidira" src="http://agrorama.files.wordpress.com/2011/07/xidira.jpg" alt="" width="540" height="479" />

Ποιος θα πίστευε ποτέ ότι Γάλλοι μαθητές από το Αγροτικό Λύκειο της πόλης Bourges της Γαλλίας - Lycee Agricole des Bourges-  θα ζητούσαν να επισκεφτούν τα Χύδηρα. Μετά από την ενημέρωση μέσω του διαδικτύου για τις ομορφιές της Λέσβου το Ψηφιακό Μουσείο Ιακωβίδη τους προσέλκυσε το ενδιαφέρον και ζήτησαν να το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα των επισκέψεων τους στο νησί.

Οι μαθητές φιλοξενούνται για δυο εβδομάδες από το Αγρόκτημα της Αχλαδερής, στο πλαίσιο της πρακτικής εκπαίδευσης που απαιτείται για το απολυτήριό τους και υλοποιείται μέσα από το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο Μουσείο δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τον σύγχρονο τρόπο παρουσίασης του έργου του Γ. Ιακωβίδη, καθώς απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για έναν τόσο σπουδαίο ζωγράφο, άγνωστο σ’ αυτούς, μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία. Τους μαθητές συνόδευε, μεταξύ άλλων και ο κύριος Κουφέλος Παναγιώτης, υπεύθυνος του Αγροκτήματος.

Μοιράσου το άρθρο!