|

Από τον Τσεσμέ στη Μυτιλήνη – Η Αγία Παρασκευή «ξαναζεί» μέσα από μνήμες και τραγούδια στο «Κιόστε»

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
1'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων – Τσεσμελήδων Μυτιλήνης «Το Κιόστε» τιμά και φέτος τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής.

Κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου συνέρρεε πλήθος κόσμου απ’ τα χωριά και τις πόλεις όλης της Ερυθραίας στην Αγία Παρασκευή ή Κιόστε του Τσεσμέ και συμμετείχε στην πανηγυρική λειτουργία, αλλά και στα γλέντια με παραδοσιακά όργανα, που αντηχούσαν σ’ όλο το χωριό.

Έτσι λοιπόν και φέτος το πρωί του Σαββάτου 26 Ιουλίου, στις 8:00, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική λειτουργία με αρτοκλασία προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής στον προσφυγικό ναό του Αγ. Νικολάου στην Απάνω Σκάλα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο σύλλογος διοργανώνει μια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Μια βολά κι έναν καιρό…» σε συνεργασία με τους καταξιωμένους μουσικούς Φλώρα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Καρπούζη, Αριστείδη Αποστολή και Γιώργο Χονδρονικόλα. Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μεταξύ άλλων θα χορέψει και τραγούδια του χωριού, που έχει αντλήσει από παλιές καταγραφές και θα ακουστούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό μετά απ΄τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση θα δώσουν οι βιωματικές αφηγήσεις από μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη του συλλόγου! Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στις 21:00.

Παράλληλα στον χώρο θα υπάρχει έκθεση μικρασιατικού βιβλίου από τις Εκδόσεις Μπαλτά της σειράς Εξ Ανατολών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις