Πολιτισμός

14/03/2021 - 21:00

Αποκριάτικο Οδοιπορικό στη Λέσβο

Ο Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής «ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ» συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Νεοχωριτών Λέσβου «Ο ΜΠΟΡΟΣ» Αθήνας και τον Σύλλογο "Απανταχού Παφλιωτών" (Αφάλωνας, Θερμή, Μόρια, Παναγιούδα, Πάμφιλα),

την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας viva.gr

μια διαδικτυακή εκδήλωση (online streaming) που θα μεταδοθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σκοπό να μας ταξιδέψει στην πανέμορφη Λέσβο και στα χωριά της, να αγκαλιάσει τον ελληνισμό του εξωτερικού και να μας συντροφεύσει με παραδοσιακά ακούσματα και χορούς, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε.  

Τη μουσική αναλαμβάνουν κορυφαίοι Μυτιληνιοί μουσικοί. Tο παραδοσιακό συγκρότημα των Κώστα Καλδέλη (τραγούδι) και Πάνου Βέργου (σαντούρι), μαζί τους η Σταυρούλα Δαλιάνη (τραγούδι), ο Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), ο Ηλίας Μαυρίκης (κιθάρα). Στο λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα ο Γρηγόρης Βασίλας (μπουζούκι-τραγούδι) με τον Γιάννη Καλαφατέλη (ακορντεόν-τραγούδι). Στο χορευτικό μέρος, συμμετέχουν μέλη από τα χορευτικά τμήματα των Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Άγρας, Ανεμώτιας, Βρίσας, Γέρας, Μεσότοπου, Μολύβου, Πλωμαρίου, Πολυχνίτου)

Μοιράσου το άρθρο!