Πολιτισμός

12/02/2014 - 05:29

Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Αγιασωτών με Γ.Ανδρεάτο, Β.Κορακάκη, Μ.Σουλτάτου

Τ

ην Κυριακή του Ασώτου, 16 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι (1:00), ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση στο κέντρο διασκέδασης «Διαδρομές» (οδός Πατησίων [28ης Οκτωβρίου] 208 & Καλλιφρονά, κοντά στην πλατεία Αμερικής, τηλ. 210-86.76.155), όπου τραγουδάνε πολύ γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο συνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με τη μαγευτική φωνή και η Μαρία Σουλτάτου.

Παρά τους επώνυμους τραγουδιστές η τιμή συμμετοχής είναι πολύ προσιτή (25€, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα πάντα), για να μη λείψει κανένας μας. Πριν αρχίσει το μουσικό πρόγραμμα θα εκφωνηθεί αγιασώτικη αποκριάτικη σάτιρα, ενώ θα τραγουδήσουμε και τα αποκριάτικα αθυρόστομα «τριψίματα».

Το θέμα της φετινής σάτιρας είναι «Μιτανάστ’ς απ’ τ’ Γιρμανία» και η υπόθεση έχει ως εξής: Ένας Αγιασώτης  που έμενε στην Αθήνα, αποφάσισε λόγω οικονομικής δυσπραγίας να μετοικήσει στη Γερμανία, αλλά με το που έφτασε εκεί τον έβαλαν να δουλέψει σε... ανθρακωρυχείο! Φεύγει, λοιπόν, αμέσως πίσω, καθώς σκέφτηκε ότι στην Αγιάσο έχει ελιές και πολλά άλλα κτήματα, που αν τα φροντίσει, θα μπορέσει να ζήσει στο χωριό του χωρίς να κινδυνεύει μέσα στα γερμανικά τούνελ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μουντζουρωμένος ακόμα απ’ τα ανθρακωρυχεία (στο πνεύμα της Αποκριάς!) κάνει μια σύντομη στάση στον αποκριάτικο χορό του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών, για να τα πει για λίγο με τους συγχωριανούς του, και φεύγει βιαστικά για το χωριό, για να πάει να πλυθεί στις κρυσταλλένιες πηγές του.

Οι συγχωριανοί και οι φίλοι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην αποκριάτικη εκδήλωση μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Συλλόγου (210-52.22.033), στον πρόεδρο κ. Σταύρο Αγοραστό (693.73.23.198 / 210-25.16.860), καθώς και στον κ. Βασίλη Λούπο (210-57.24.912).

 

 

Μοιράσου το άρθρο!