Πολιτισμός

12/12/2013 - 16:18

Απολογισμός για το 1ο και ... σχεδιασμός για το 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

yle="text-align: justify;">Έχοντας ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ», «AegeanDocs», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη, με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Κώστα Σπυρόπουλου και των στελεχών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κ.κ. Δημήτρη Πρωτούλη και Στρατή Βουγιούκα, ο απολογισμός της διοργάνωσης που συγκέντρωσε από τις 8 Δεκεμβρίου έως και τις 11 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το ενδιαφέρον των φίλων του κινηματογράφου από όλη την Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής στις δηλώσεις του, χαρακτήρισε ως εν δυνάμει θεσμό τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, τονίζοντας ενδεικτικά ότι με την ολοκλήρωσή του, ξεκινούν άμεσα οι διεργασίες για την πραγματοποίηση του «2ου Φεστιβάλ», τον Σεπτέμβριο του 2014. Από τη μεριά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Κώστας Σπυρόπουλος, υποστήριξε ότι το πλήθος κόσμου και ειδικά της νεολαίας, που στήριξε τη διοργάνωση και παρακολούθησε τις προβολές, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιτυχία της διοργάνωσης.

Στο τριήμερο που διήρκησε το «Aegean Docs», προβλήθηκαν 40 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και 15 περίπου επαναλήψεις, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και στα Κεντρικά Λύκεια της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ» προβλήθηκε με τεχνολογία live streaming και στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, στην αίθουσα «Ίριδα» της Εμπορικής Σχολής Σάμου στο Νέο Καρλόβασι, στο «Κυδάδειο» κτήριο στη Μύρινας της Λήμνου, αλλά και μέσω DVD στην Ικαρία.

Μοιράσου το άρθρο!