Πολιτισμός

02/12/2011 - 07:53

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος Νέων

Εκ μέρους της Επιτροπής Κρίσεως του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος Νέων, που προκήρυξε ο πολιτιστικός σύλλογος «Λεσβιακή Παροικία» Αθηνών, γνωρίζονται τα εξής:
Την επιτροπή απετέλεσαν οι:
1.     Χατζηαναγνώστου Τάκης, συγγραφέας, ως πρόεδρος
2.     Μολίνος Στρατής, συγγραφέας, ως μέλος
3.     Κονιαρέλλη- Σιακή Ελένη, ποιήτρια και πεζογράφος, ως μέλος
4.     Γονιδέλλης Απόστολος, συγγραφέας, ως μέλος
5.     Βεκρή Ειρήνη, συγγραφέας, ως μέλος και συντονίστρια της επιτροπής.
Η επιτροπή μελέτησε, ανέλυσε, αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις συμμετοχές με κριτήρια τη λογοτεχνική τους αρτιότητα και την πρωτοτυπία, με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή για τα θέματα που αναφέρονται στη Λέσβο και κατέληξε στα εξής:
Βραβεία :
Α΄ Βραβείο επαμειβόμενο με 1.000 Ευρώ, στον Απόστολο Θηβαίο, από το Ίλιον, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «Απόστολος Λαμπρινός» , για το έργο του «Το ημερολόγιο του Φριτζ Τζόζεφ Μραζ» .
Β΄ Βραβείο επαμειβόμενο με 500 Ευρώ, στον Εμμανουήλ-Σωτήριο Παπαϊωάννου, από την Πετρούπολη, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «Μηορών», για το έργο του «Το μυστικό του χειρογράφου».
Έπαινοι :
Α΄ Έπαινος στον Διονύση Μαρίνο, από τη Ν. Σμύρνη, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «Ντέμης Μαρτίνης», για το έργο του «Το σημάδι».
Β΄ Έπαινος στον Καρφάκη Σίλα, από την Ξάνθη, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «Silas O’ Rourke», για το έργο του «Η λύρα του θανάτου».
Γ΄ Έπαινος απονέμεται ισότιμα στους:
α. Μαρία Παχίτη, από τη Λευκωσία Κύπρου, με το ψευδώνυμο «Αρίων», για το έργο της «Αισθαντικός Αναπαλμός». β. Ιωάννη Πρίμπα, με το ψευδώνυμο «Θοδωρής Πάλλης», από τη Μυτιλήνη, για το έργο του «Εκ της Πανώλους». γ. Θεόδωρο Σεϊντή, από τα Άνω Λιόσια, με το ψευδώνυμο «Ονειροκρούστης77», για το έργο του «Ψυχή και Σώμα».
 
Η επιτροπή συγχαίρει θερμά τους διακριθέντες και όλους τους νέους που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, με τη βεβαιότητα ότι η Λέσβος αλλά και η «Λεσβιακή Παροικία» απέκτησαν νέους φίλους. Εύχεται δε σε όλους καλή επιτυχία, σ’ όλους τους τομείς της ζωής τους και καλή συνάντηση στην απονομή των βραβείων, που θα  γίνει κατά την Πρωτοχρονιάτικη γιορτή της   «Λεσβιακής Παροικίας», τον Ιανουάριο 2012.
Η Επιτροπή
Χατζηαναγνώστου Τάκης, Μολίνος Στρατής, Κονιαρέλλη- Σιακή Ελένη, Γονιδέλλης Απόστολος, Βεκρή Ειρήνη
                                                                                            Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Μοιράσου το άρθρο!