Πολιτισμός

24/08/2021 - 19:53

Αυγουστιάτικες δραστηριότητες του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Το δεκαήμερο 10 με 20 Αυγούστου 2021 τα Τμήματα Σαντουριών και Μπουζουκιών του Αναγνωστηρίου Αγιάσου συμμετείχαν στις παρακάτω εκδηλώσεις:

1)      Στις 11 Αυγούστου στον εορτασμό της μνήμης των Νεομαρτύρων Αναστασίου Πανέρα και Δημητρίου Μπεγιάζη στο ξωκλήσι Άγιος Πανέρας με τη φροντίδα του Φιλοπροόδου Συλλόγου Αγιασωτών Αθήνας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου.

2)      Στις 12 Αυγούστου στο Δημοτικό Πάρκο Αγιάσου μουσική βραδιά σε συνεργασία με το Τμήμα Μπουζουκιών.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης  Μυτιλήνης Ιάκωβος, ο Μητροπολίτης Αμορίου Νικηφόρος, ο ποιητής και δημοσιογράφος Θανάσης Νιάρχος, ο Αγιασώτης ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και πολύς κόσμος. Διοργάνωση: Δήμος Μυτιλήνης-Τοπικό Συμβούλιο Αγιάσου.

d

3)      Στις 13 Αυγούστου στο Δημοτικό Πάρκο Λάμπου Μύλων μουσική βραδιά σε συνεργασία με το Τμήμα Μπουζουκιών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσακίρης και Στρατής Δαγκλής, ο εφημέριος του χωριού και πολύς κόσμος. Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Λάμπου Μύλων.

4)      Στις  20 Αυγούστου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Δαφίων μουσική βραδιά σε συνεργασία με το Τμήμα Μπουζουκιών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ, ο Πρόεδρος της ΟΛΣΑ Νεκτάριος Βακάλης και πολύς κόσμος. Διοργάνωση:  Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Δαφίων και Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

x

Στις 17 Αυγούστου τη Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου επισκέφτηκαν ο καταγόμενος από την Αγιάσο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Ελένη Δουνδουλάκη και ο γνωστός Αγιασώτης ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο Κλεάνθη Κορομηλά και το μέλος του Δ.Σ Παναγιώτη Σκορδά και ακολούθησε διεξοδική και εποικοδομητική  συζήτηση για μια στενότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία του Αναγνωστηρίου με το Υπουργείο Πολιτισμού. Για μια ακόμη φορά τέθηκε το θέμα της αποκατάστασης της στέγης του Θεάτρου.

dd

d

Μοιράσου το άρθρο!