Πολιτισμός

07/08/2013 - 06:15

Beach Street Festival 2013 - Απολογισμός...

Λίγες ημέρες μετά από το Beach Street Festival και έπειτα από μία μικρή ανάσα, όλοι συζητάμε για το επόμενο! Μόνο τα χαμόγελα, οι καινούριες παρέες και οι αξέχαστες στιγμές θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το 1ο Beach Street Festival.

Ο ήλιος του BSF ανέτειλε την Πέμπτη 25 Ιουλίου και η παραλία των Βατερών άρχισε να γεμίζει με αντίσκηνα και κόσμο από όλη την Ελλάδα και Ευρώπη. Το σαββατοκύριακο η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συνολικά περίπου 3.000 επισκέπτες, 150 καλλιτέχνες και 60 εθελοντές πέρασαν από τα Βατερά όλο το 4ημερο. Η Ομάδα Διάσωσης Λέσβου, οι Εθελοντές Πυροσβέστες μαζί με την ομάδα του Βeach Street, ήταν εκεί ενωμένοι για να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να περάσουμε όλοι αξέχαστα. Η περιοχή γέμισε κόσμο, χρώμα και μουσική σε ένα πρωτόγνωρο πολιτιστικό γεγονός για τα δεδομένα της Λέσβου.!

Οι πρώτοι επισκέπτες & καλλιτέχνες κατέφθασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Πέμπτη 25 Ιουλίου με την ομάδα του BSF να τους υποδέχεται θερμά. Αφού τακτοποιήθηκαν όλοι στα camping, το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα παραδοσιακό γλέντι και συνεχίστηκε με τον Devi από το Λονδίνο να ξεσηκώνει το πλήθος φτιάχνοντας ένα θερμό κλίμα για το 3ήμερο που ακολούθησε.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου από νωρίς το πρωί στο Graffiti Area γνωστοί DJs έφτιαξαν την ατμόσφαιρα για τους 100 graffiti writers που άρχιζαν να «βάφουν» το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο και για τις εκατοντάδες κόσμου που παρακολουθούσε το γεγονός! Παράλληλα ο κόσμος στο Beach Stage απολάμβανε την θάλασσα με μουσικές non stop από το πρωί μέχρι της πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Το απόγευμα στο κέντρο των Βατερών ξεκίνησαν σεμινάρια Graffiti και αργότερα προβλήθηκαν ταινίες ανάλογου περιεχομένου!

Το ίδιο βράδυ Pantaxou, Xpreshonists, Elephant Phinix, Xquze, Vas, Fulano 47, Cyanna, The Noise Figures, Pete Slovenly, Ιnsom και Duckem ξεσήκωσαν τους πάντες μέχρι τις 7 το πρωί!

Σάββατο 27 Ιουλίου η προσέλευση του κόσμου ακόμη μεγαλύτερη από το πρωϊ με Μουσική και Graffiti. Στο graffiti area όλο και περισσότερος κόσμος κατέφθανε για να δεί και να πειραματιστεί στους τοίχους του ξενοδοχείου, μαζί με τους graffiti writers που ταξίδεψαν από διάφορες πόλεις για να κάνουν graffiti στην Λέσβο, ένα ταξίδι από τον Θεόφιλοως την Νέα Υόρκη και πίσω!
 

Στο κέντρο άλλη μία μέρα με workshops, Θέατρο σκιών και τα Βατερά πλημμυρισμένα από κόσμο! Dj ALX & Kebzer, Echonomist, Αbend και Jeph1 είναι μόνο κάποια από τα μουσικά ονόματα που έκαναν αυτή την βραδιά αξέχαστη για όλους!

Την Κυριακή 28 Ιουλίου όταν ο ήλιος του Beach Street έδυε, το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο μετατράπηκε σε μια τεράστια gallery, ένα νέο μέρος για εξερεύνηση και ανακαλύψεις, ενώ το ξέφρενο μεσημεριανό live του Εισβολέα στην παραλία, οι Salia Mpalia και οι φοβεροί Imam Baildi σφράγισαν την επιτυχία του Beach Street Festival 2013! Θελήσαμε να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή σε ένα τόπο με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, να αναδείξουμε το νησί της Λέσβου με τις όποιες δυσκολίες αλλά με αποφασιστικότητα και αγάπη καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε. 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη που δείξατε και που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Ζητάμε συγνώμη και την κατανόηση σας για τα όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ και δεν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, από τα λάθη μας μαθαίνουμε και προχωράμε!

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους, τις οικογένειες μας, τους εθελοντές του Beach Street, το Arena Beach Club τους χορηγούς μας KOBRA PAINT, REDBULL, HEINEKEN, HELLENIC SEAWAYS, ΟΥΖΟ ΔΙΜΗΝΟ, ΚΡΥΣΤΑΛ, ΦΑΓΕ, την Ομάδα Διάσωσης Λέσβου, την ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λέσβου, την ΑΔΕΛ, το Hotel Ειρήνη, την ταβέρνα ο Ζούρος, τα Καλαμάκια, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Alkioni Studios, το Imperial Rent a Car, τα ΚΤΕΛ Λέσβου, το Albatros, την Sardine Digital Media μέλος της Επικοινωνίας Αιγαίου, Ghetto Salonika clothing, το art cafe bar Μουσικό Καφενείο, το cocktail bar Parasol όσους μπορεί να ξεχνάμε, όσους υποστήριξαν ενεργά την διοργάνωση και στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, κάνοντας την μαζί μας πραγματικότητα! 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου! Μια πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής ομάδας Oblique Orbit & του ανεξάρτητου περιοδικού UrbanStyleMag, που σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος απέδειξαν ότι η μόνη διέξοδος είναι το ομαδικό πνεύμα και οι φρέσκιες ιδέες.

 

Μοιράσου το άρθρο!