Πολιτισμός

08/08/2023 - 10:21

Βράβευση Κ. Μουτζούρη και Α. Αντωνέλλη από τον Πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5.8.2023 στο πλαίσιο του «3ου Φεστιβάλ Ανθρώπων Τέχνη- Ειρήνης Φάροι» και της  Πολιτιστικής εκδήλωσης «Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Συλλόγων» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης και του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης  που τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού όπως ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων    Ιωάννης Μαρωνίτης , εκλεκτοί προσκεκλημένοι και πλήθος πολιτών και επισκεπτών της Λέσβου, ο Διεθνής Οργανισμός International Action Art  τίμησε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη  και την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη για την Κοινωνική και Πολιτιστική προσφορά τους.

Τιμήθηκαν επίσης από τον Όμιλο της UNESCO και την Περιφέρεια οι οικογένειες των κεραμιστών-αγγειοπλαστών Κουρτζή και Χατζηγιάννη καθώς και το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας για την προσφορά τους στην ανάδειξη του Λεσβιακού Πολιτισμού.

Επίσης βραβεύτηκαν από τον Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης – Ερεσσού και Πλωμαρίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη για την προβολή και ανάδειξη του Λεσβιακού Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Γεωργιάδη συμμετείχαν με τις παραδοσιακές στολές τους ως φορείς πολιτιστικής παράδοσης 180 χορευτές μέλη διαφόρων συλλόγων της Λέσβου. Συμμετείχαν αναλυτικότερα: Το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας,  το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικών «Ο Άγιος Ραφαήλ», ο Σύλλογος Πελοποννησίων Μυτιλήνης «Ο Μοριάς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μεσότοπος»,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής «Οι φίλοι της Παράδοσης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, η Ένωση Μικρασιατών Σάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Οι Ακρίτες του Αιγαίου» και η Ένωση Ποντίων & Φίλων Ποντίων  Μυτιλήνης.

Η αφιερωμένη εκδήλωση στο πολιτισμό της Λέσβου και τους ανθρώπους που πρόσφεραν στην διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας της , ήταν μία διαφορετική εκδήλωση προάγγελος  για το  παλιό Αρχοντικό που την φιλοξένησε , το μελλοντικό σπίτι του Πολιτισμού και της Κουλτούρας ,  που ξεκινά το νέο κύκλο πορείας του στο χρόνο , μετά από προσπάθειες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Μοιράσου το άρθρο!