Πολιτισμός

06/09/2021 - 17:45

Δέσμευση Γενικού Γραμματέα Αιγαίου για χρηματοδότηση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Επίσκεψη Κουτουλάκη-Αθανασίου στην Αγιάσο

Το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αναγνωστήριο Αγιάσου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  για το θέμα των εργασιών που αφορούν την αποκατάσταση της αίθουσας του Κινηματοθεάτρου του Αναγνωστηρίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και του Βουλευτή  Ν. Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου. Από το Αναγνωστήριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς και τα μέλη του Δ.Σ Τούλα Μακρέλλη και Παναγιώτης Σκορδάς. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Μιχάλης Φρατζέσκος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Διαμάντη Ρουγκέλλη,  το μέλος Γιώργος Ξενέλλης και η συνεργάτης του κ. Κουτουλάκη Νάσιου Μυρσίνη.

Από πλευράς Αναγνωστηρίου έγινε αναλυτική παρουσίαση της πολύχρονης , επίμονης και επίπονης  προσπάθειας να αποκατασταθεί το θέατρο που καταστράφηκε από τη θεομηνία του Ιανουαρίου του 2017. Επισημάνθηκαν οι ποικίλες δυσκολίες που εμποδίζουν την έναρξη των εργασιών και ζητήθηκε η αρωγή της Γενικής Γραμματείας  Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Κουτουλάκης  τόνισε ότι έχει ενημερωθεί από τον κ. Αθανασίου για την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου και για την πολυσχιδή δράση του Αναγνωστηρίου  υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και δεσμεύτηκε για μια χρηματοδότησε τουλάχιστον 70.000 ευρώ. 

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση για μια ευρύτερη και στενότερη συνεργασία του Αναγνωστηρίου με την Γενική Γραμματεία  Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.σε θέματα εκδόσεων, εκδηλώσεων και άλλων πολιτιστικών δράσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτουλάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου εκφράζοντας τον θαυμασμό του για  τον πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων και είδε από κοντά το κατεστραμμένο θέατρο.

Μοιράσου το άρθρο!