Πολιτισμός

21/04/2021 - 12:32

Διοργάνωση 1ου Παλλεσβιακού Διαγωνισμού Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Γραφής

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, διοργανώνουν τον  1ο Παλλεσβιακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Λέσβου με

Θέμα:  “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα….”. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια από 23  Απριλίου έως και 31 Μαΐου  καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των έργων. Ευχόμαστε  να γίνει κίνητρο  έκφρασης της φαντασίας- δημιουργικότητας των μαθητών και της ανάδειξης των κλίσεων τους, με στόχο να συμβάλλει τόσο στην τόνωση της ψυχολογίας και της διάθεσής τους, όσο και στην στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας που δοκιμάστηκε πολύ τη φετινή χρονιά.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

1η Κατηγορία: “Ζωγραφίζω και Περιγράφω” για μαθητές της Α’ και Β’ τάξης. Τα παιδιά ζωγραφίζουν και περιγράφουν σύντομα την ιστορία που δείχνει το εργο τους.

2η Κατηγορία: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης .

3η Κατηγορία: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό, τους κανονισμούς και τα βραβεία, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook “1ος Παλλεσβιακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για Παιδιά Δημοτικού”,  καθώς και από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τις Διευθύνσεις των σχολείων όλου του νησιού.

“Τα παιδιά οι πιό ευαίσθητοι δέκτες μηνυμάτων βιώνουν εδώ και χρόνια μια κοινωνία που νοσεί πολλαπλά: covid, ανέχεια, βία, έλλειψη θετικών προτύπων, βομβαρδισμό ρατσιστικών και σεξιστικών συμπεριφορών. Αποτέλεσμα: παιδιά φοβισμένα, παιδιά αποπροσανατολισμένα, παιδιά πεινασμένα....

Μ αυτήν την διοργάνωση και εργαλείο μας την ζωγραφική και την λογοτεχνία προσπαθούμε να δώσουμε διέξοδο στην φαντασία τους και να μας πουν τα όνειρα τους για τον κόσμο μας. 

Άμα γλιτώσει το Παιδί υπάρχει Ελπίδα. γιατί τα  τα Παιδιά είναι Ελπίδα Αλλαγής. Προσκαλούμε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν πρωτίστως για να εκφραστούν και φυσικά ευχαριστούμε τόσο τον Σύλλογο Γονέων  και Κηδεμόνων  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για την πρωτοβουλία και την άψογη συνεργασία μας, καθώς   επίσης και όλους του Συλλόγους Γονέων για την στήριξη της”

 

Εκ μέρους των διοργανωτών,

Αναστασία Αντωνέλλη-  Αντιπεριφερειάρχης

Οικονομικών και Πολιτισμού

 Άριστείδης Σπέρκος

Πρόεδρος  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!