Πολιτισμός

16/09/2012 - 19:56

Εγκαίνια έκθεσης Τούρκων καλλιτεχνών και... αποκάλυψη για Αστυρακάκη!!

Εγκαίνια έκθεσης Τούρκων καλλιτεχνών και... αποκάλυψη για Αστυρακάκη!!

Εγκαίνια έκθεσης Τούρκων καλλιτεχνών και... αποκάλυψη για Αστυρακάκη!!

Εγκαίνια έκθεσης Τούρκων καλλιτεχνών και... αποκάλυψη για Αστυρακάκη!!

yle="text-align: justify; ">Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθήκαν το βράδυ του Σαββάτου 15.9.2012 στο Επιμελητήριο Λέσβου, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ομάδας IDGSA80, Τούρκων δημιουργών αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών «Μιμάρ Σινάν» της Κωνσταντινούπολης.

Πλήθος κόσμου απ’ όλους του κοινωνικούς και επαγγελματικούς τομείς της πόλης μας, αλλά κυρίως νέοι άνθρωποι έδωσαν το παρόν τους στο κάλεσμα της «Συνύπαρξης» που απηχούσε αισθήματα και ευγενείας και αναγνώρισης προς τους γείτονές μας.
Το κεντρικό θέμα της έκθεσης ήταν οι πρόσφυγες (Ανταλλαγέντες-Mubadileri είναι ο όρος που επικράτησε στην Τουρκία) και ο γενικός τίτλος αφιερωμένος «Σ αυτούς που ακολουθούν τις μνήμες τους».Όπως παρατήρησαν και επισήμαναν πολλοί Μυτιληνιοί επισκέπτες, άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών κυρίως, χαρακτηριστικό των έργων που εκτίθενται, παρόλες τις διαφορετικές νοοτροπίες, είναι η ευαισθησία της έκφρασης  καθενός δημιουργού στη προσπάθεια του να αποδώσει το συναίσθημά του σε αυτό που επιμελήθηκε (Ζωγραφιά, γλυπτό, κεραμικό, κολάζ , φωτογραφία). 
 
Τα μέλη της «Συνύπαρξης» ευχαριστούν θερμά τους τούρκους καλλιτέχνες που με πολύ κόπο, προσωπική φροντίδα και αποκλειστικά δικά τους έξοδα έφεραν τα έργα τους να τα γνωρίσει το κοινό της Μυτιλήνης, ως χειρονομία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ γειτόνων.
 
Ευχαριστούν επίσης δημόσια το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας, που παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν, όπως η  αλλαγή του χώρου, την τελευταία στιγμή, λόγω αθέτησης της συμφωνίας με τον Δήμο Λέσβου, αλλά και τα μισαλλόδοξα κηρύγματα δήθεν φιλοπατρίας με εμφανή την σκοπιμότητα αυτοπροβολής ορισμένων συμπολιτών μας, από συγκεκριμένο  πολιτικό χώρο, επισκέφθηκαν την έκθεση και χάρηκαν την πολιτιστική δημιουργία των γειτόνων.
 
Λόγω της προγραμματισμένης χρήσης της αίθουσας του Επιμελητηρίου από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών για την τακτική αιμοληψία, τα έργα θα παραμείνουν ανηρτημένα κατά το τριήμερο 17,18,19 Σεπτ. (Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη) αλλά η έκθεση δεν θα είναι επισκέψιμη για τον κοινό.  Η έκθεση δεν θα λειτουργήσει Πέμπτη και Παρασκευή, 20 και 21 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
 

και η μεγάλη αποκάλυψη 

σχετικά με την παραχώρηση ή μη του Δημοτικού Θεάτρου, δείτε την επιστολή παραχώρησης του Φουαγιέ του Δημ.Θεάτρου με αρ.πρωτ. 1114 και ημ/νία 16/7/12

Τι έχει να πει τώρα ο κος Αστυρακάκης; Θα εξηγήσει ποιοι τον πίεσαν για να μην παραχωρήσει το Δημοτικό Θέατρο;

Θυμίζουμε τι έλεγε ο κος Αστυρακάκης στο "Δημοκράτη"

Ο υπεύθυνος  του Δ. Θεάτρου Μυτιλήνης Κ. Αστυρακάκη,  έσπευσε να διαψεύσει την τυπωμένη και μοιρασμένη πρόσκληση, λέγοντας ότι η «Συνύπαρξη» λειτούργησε αυθαιρέτως, χωρίς να υπάρχει έγκριση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου.

 

Μοιράσου το άρθρο!