Πολιτισμός

18/06/2013 - 07:57

Έκθεση εργασιών φοιτητών: Μια ταυτότητα για τη Δήμοσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης


Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης παρουσιάζουν έκθεση των εργασιών που πραγματοποίησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδικά Ζητήματα Γραφιστικής» με αντικείμενο τη δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας του πολύ σημαντικού αυτού πολιτιστικού φορέα.

Στις εργασίες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση περιλαμβάνονται:
Α) Σήμα – Λογότυπο
Β) Κάρτα
Γ) Επιστολόχαρτο
Δ) Φυλλάδιο
Ε) Ψηφιακή Εφαρμογή

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Βιβλιοθήκης (Σμύρνης 11, Πάρκο Αγίας Ειρήνης) την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:30-22:00.

Την Τετάρτη η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από παιδικό ζωγραφικό παιχνίδι από τον ζωγράφο Δημήτρη Καλλατζάκη και τη Σοφία Βολιώτη, από την Εικαστική Ακαδημία ΦΟΜ.
Την Πέμπτη θα γίνει προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση της Λέσβου με τίτλο: «Λέσβος 1912: στα βήματα της ελευθερίας...». Το σενάριο και την επιστημονική επιμέλεια της ταινίας υπογράφει ο Στρατής Αναγνώστου, ενώ τη σκηνοθεσία ο  Γιάννης Σκοπετέας (Εκτέλεση παραγωγής: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας).

Η αρτιότητα των εργασιών των φοιτητών μας δίνει τη δυνατότητα να τις παρουσιάσουμε εκ μέρους του Τμήματός μας στο ευρύ κοινό. Η παρουσίαση θα έχει τον χαρακτήρα εορταστικής εκδήλωσης με βασικό στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος για έναν μεγάλης σημασίας και αξίας πολιτιστικό φορέα, αλλά και την ανάδειξη της αξίας της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της τοπικής κοινωνίας.  
Δεδομένου ότι η η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης δεν διαθέτει ανεξάρτητη εταιρική παρουσίαση, οι φοιτητές μας διαθέτουν το αποτέλεσμα της προσωπικής τους εργασίας, και καλούμε τόσο τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, όσο και τις αρμόδιες αρχές να τα αξιολογήσουν και – γιατί όχι; - να επιλέξουν όποιο κρίνουν κατάλληλο για να αποτελέσει την οπτική ταυτότητα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!