Πολιτισμός

16/09/2015 - 17:12

Έκθεση Φωτογραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό φαινόμενο

Καθημερινά τα νησιά όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υποδέχονται έναν μεγάλο αριθμό πληθυσμών, μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ευελπιστώντας στην επιβίωσή τους αλλά και σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην Ευρώπη. 

 
Δεν είναι όμως μόνον αριθμοί…  Οι πολύ δύσκολες και σκληρές καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί καθημερινά είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Στιγμές αυτής της πραγματικότητας αποτυπώνονται στην Έκθεση Φωτογραφίας των κκ. Μιχάλη  Μπάκα και Δημήτρη Φωτίου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου “Cultures, Migrations, Borders 2015” του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας,  της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ευθύμιο Παπαταξιάρχη.
 
Η Έκθεση αυτή φιλοξενείται, από εχθές, στο ισόγειο του Κτηρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και είναι ανοιχτή προς όλους και όλες, με σκοπό να αποτελέσει μοχλό σκέψης, συλλογικής ευαισθητοποίησης και εν τέλει δράσης, ώστε να συμφιλιωθούμε με την ετερότητα και να κατανοήσουμε σφαιρικότερα το πολυσύνθετο διεθνές μεταναστευτικό και προσφυγικό φαινόμενο.    
 
 
-----------------
 
Η έκθεση λειτουργεί στο ισόγειο του κτηρίου Διοίκησης και είναι ανοιχτή από  τις 7.00π.μ. έως αργά το απόγευμα. Για δύο εβδομάδες σίγουρα θα είναι επισκέψιμη.  
 

Μοιράσου το άρθρο!