Πολιτισμός

01/08/2022 - 19:00

Έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Βάρρου-Σκαρλάτου στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

       Από την 1η μέχρι και 17 Αυγούστου στο φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου η Δέσποινα Βάρρου – Σκαρλάτου θα εκθέσει μια σειρά από ακουαρέλες της. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Χρώματα της Αγιάσου». ( ώρες λειτουργίας 11 -2  και  7-10 καθημερινά, εγκαίνια  την 1η Αυγούστου στις 9μμ)

Η Δέσποινα Βάρρου – Σκαρλάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγιάσο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο-Λύκειο. Είναι απόφοιτος Τεχνικής Σχολής του τμήματος "Εργοδηγών-Σχεδιαστών". Εργάστηκε  στην Κ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης.  Μετά την συνταξιοδότησή της ασχολήθηκε  με την ζωγραφική (λάδι - ακουαρέλα - ακρυλικό, αγιογραφία, χαρακτική κ.α.). Έργα της  έχουν δημοσιευτεί στο «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2019. Γράμματα – Τέχνες – Πολιτισμός» του Παναγιώτη Σκορδά

Με την ευκαιρία της   έκθεσης  γράφει  τα παρακάτω:

 

«Με τη ζωγραφική η ζωή μου αποκτά νόημακαθώς η τέχνη βοηθά να εκφράζομαινα εμπνέομαινα δημιουργώΖωντανεύουν πρόσωπασκέψειςθύμισεςμυρωδιέςΔουλεύουν τα χέρια αυτά που φαντάζεται ο νους και η ψυχή ζωγραφίζει με τα δικά της χρώματαΈτσι νιώθω όταν δημιουργώ.

Ευχαριστώ από καρδιάς το δάσκαλό μου κΔημήτρη Καλαντζάκη σπουδαίο ζωγράφο Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών, που με υπομονή και επιμονή μάς μεταλαμπαδεύει τις πολύτιμες γνώσεις του».

Μοιράσου το άρθρο!