Πολιτισμός

12/09/2014 - 06:22

Έναρξη μαθημάτων στη Χορωδία Animato

style="text-align: justify;">Η Χορωδία Animato πραγματοποιεί ακροάσεις νέων μελών από το Σάββατο 13
Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 17:30. Οι ακροάσεις γίνονται στην αίθουσα της Χορωδίας Μυτιλήνης στο Φανάρι (πάνω από το "Lighthouse"). Για τη συμμετοχή στη χορωδία δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία σε χορωδίες. 
 
Οι πρόβες της χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο στις 18:00 ενώ κατά την πρώτη συνάντηση θα καθοριστεί το φετινό ωρολόγιο πρόγραμμα για τα μαθήματα θεωρίας-σολφέζ και των νέων τμημάτων. Πιο συγκεκριμένα, για φέτος προγραμματίζεται παράλληλα με τη λειτουργία του Τμήματος Μεικτής Χορωδίας η δημιουργία 1) Τμήματος Αρχαρίων 2) Γυναικείας Χορωδίας και 3) Αντρικής Χορωδίας
 
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Αντώνη Βερβέρη, διευθυντή της χορωδίας, στο 6976087969 και στο email: antonis_ververis@yahoo.com.
 
 
Χορωδία Animato
Η Χορωδία Animato ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 στη Μυτιλήνη και αποτελεί τμήμα του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 οι πρόβες της γίνονται στις εγκαταστάσεις της Χορωδίας Μυτιλήνης, γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη συνεργασίας με το ιστορικό αυτό σωματείο της πόλης.
Έχει εμφανισθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Θέατρο ΦΟΜ, το Αρχοντικό Γεωργιάδη και το Μετόχι των Αγίων Αναργύρων στην Καλλονή. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη Χίο ενώ το 2013 δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση από την Διεθνή Ακαδημία Μουσικής Αϊβαλίου (ΑΙΜΑ) να τραγουδήσει στον Ταξιάρχη στο Αϊβαλί στην πρώτη επίσημη εκδήλωση μετά την ανακαίνιση του ιστορικού ναού. Το 2014 συμμετείχε ως "εργαστηριακή χορωδία" στα Εργαστήρια Χορωδιακής Μουσικής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε Μυτιλήνη και Χίο με την Dr Therees Hibbard, καθηγήτρια διεύθυνσης χορωδίας στο University of Nebraska-Lincoln των ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί με τις χορωδίες του Δήμου Λέσβου, Παγγεραγωτικού Συλλόγου, Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων, Χορωδία Bocca Chiusa Σάμου, Παιδική Χορωδία Γρηγόρης Ρουσέλλης, Νεανική Χορωδία "Ταξιδευτές" Χίου, την Ορχήστρα ΜΣΕΘ/98ΑΔΤΕ, το Σύνολο Εγχόρδων Arpège και το Μουσικό Σχολείο Χίου.
 
Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της χορωδίας είναι ο Αντώνης Βερβέρης, σε συνεργασία με τους:
Ειρήνη Μανωλοπούλου, μουσική θεωρία
Βλαδίμηρο Σιαμέτη, φωνητική τεχνική
Νίκη Κεραμέκη, συνοδεία πιάνου
 
*animato = μουσικός όρος: με κίνηση, με ψυχή

Μοιράσου το άρθρο!