Πολιτισμός

09/09/2014 - 18:45

Έναρξη μαθημάτων στη Χορωδία Μυτιλήνης

Ξ

εκινάνε και φέτος τα μαθήματα στα τμήματα (Παιδική Χορωδία Γρηγόρης Ρουσέλλης, Φιλαρμονική Ορχήστρα, Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής) της Χορωδίας Μυτιλήνης. Τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις της Χορωδίας Μυτιλήνης στην Οδό Χριστουγέννων ’44 στο Φανάρι (πάνω από την καφετέρια «Lighthouse»).

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε για τρίτη χρονιά τα μαθήματα στο παιδικό τμήμα της Χορωδίας Μυτιλήνης, το οποίο φέρει την ονομασία «Παιδική Χορωδία Γρηγόρης Ρουσέλλης» σαν ένδειξη τιμής στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη. Στην χορωδία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών, τα οποία παράλληλα με τις πρόβες της χορωδίας παρακολουθούν μαθήματα μουσικής θεωρίας-σολφέζ και φωνητικής ειδικά για παιδιά. Καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας είναι ο Αντώνης Βερβέρης σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγό Ειρήνη Μανωλοπούλου. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κύριο Βερβέρη στο 6976087969 ή στο email antonis_ververis@yahoo.com.

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μαθήματα στη Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Στρατή Ψυρούκη.  Η Φιλαρμονική της Χορωδίας Μυτιλήνης ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και στα πλαίσια λειτουργίας της διδάσκονται ξύλινα πνευστά (κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο), χάλκινα πνευστά (τρομπέτα, τρομπόνι, ευφώνιο) και κρουστά μπάντας. Το φετινό ωρολόγιο πρόγραμμα της Φιλαρμονικής θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνάντηση του διευθυντή με τα μέλη τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00. Στη Φιλαρμονική συμμετέχουν άτομα ηλικίας από 10 ετών και άνω, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6932387264.

Τέλος, το τμήμα Βυζαντινής Μουσικής της Χορωδίας Μυτιλήνης θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά υπό τη καθοδήγηση του χοράρχη Πολύδωρου Αμπατζή. Η πρώτη συνάντηση για φέτος έχει οριστεί για την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6972218818.

Μοιράσου το άρθρο!