Skip to main content
|

Ένιωσαν τη Μυτιλήνη με διαφορετικό τρόπο....

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Μ. Η πόλη μέσα από τη μουσική, τους ήχους, τις φωνές της» που διοργάνωσαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η έκθεση  ήταν μια πρόσκληση σε ντόπιους και ξένους να νιώσουν τη Μυτιλήνη με ένα διαφορετικό τρόπο.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά το χώρο μιας παλιάς ξυλαποθήκης στην καρδιά της αγοράς της πόλης, σχεδόν απέναντι από το μητροπολιτικό ναό, δημιουργώντας με ξύλα, πανιά και  χαρτόνια μια μικρογραφία της Μυτιλήνης. Το κάστρο, τα αρχοντικά, οι αρχαιολογικοί χώροι, το δημαρχείο, το σχολείο και η γειτονιά των προσφύγων του 1922 ήταν με έναν πρωτότυπο  τρόπο εκεί, γεμάτα μουσικές, φωνές και ήχους.
Δεκάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας, περιηγήθηκαν για τρεις μέρες σε αυτή τη γεμάτη ήχο Μυτιλήνη, φόρεσαν ακουστικά, κρυφάκουσαν σε μικρά ανοίγματα, έπαιξαν με ψηφιακές εφαρμογές, περιεργάστηκαν αντικείμενα, βυθίστηκαν σε προβολές και συμφώνησαν με τους δημιουργούς της έκθεσης ότι «αυτή την πόλη μόνο να την τραγουδήσεις μπορείς».

Η έκθεση αυτή, ήταν η πέμπτη κατά σειρά έκθεση διοργάνωσαν φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, με την επίβλεψη της Επίκουρης Καθηγήτριας Μουσειολογίας Νάσιας Χουρμουζιάδη. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτιστικός θεσμός που να συνδέει στην πράξη τις καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας με την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η αναζήτηση θεμάτων που εμπνέονται από το παρόν και την ιστορία της Λέσβου, ενώ η χρήση χώρων που ουδέποτε είχαν αξιοποιηθεί για πολιτιστικές δράσεις, συνιστά μια πρόταση διάχυσης ανάλογων εγχειρημάτων σε όλη την πόλη.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ, του Εργαστηρίου Εικόνας Ήχου, της πολιτιστικής εταιρείας «Αρχιπέλαγος» και του Εργαστηρίου Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και πολλών άλλων φίλων, ενώ στηρίχθηκε υλικά από επαγγελματίες της πόλης.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία