Πολιτισμός

18/06/2020 - 07:18

Επαναλειτουργούν Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, Ρωμαϊκή Έπαυλη και Τσαρσί Χαμάμ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και λόγω επαρκούς δυνατότητας φύλαξης, από , Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, ανοίγουν και πάλι για το κοινό, με τις απαραίτητες προσαρμογές και προβλέψεις, το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, η Ρωμαϊκή Έπαυλη (στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης) και το Οθωμανικό Λουτρό «Τσαρσί Χαμάμ».

Για την ασφαλή επαναλειτουργία ισχύουν κανόνες, όπως ενδεικτικά:

  • Οι επισκέπτες και οι ξεναγοί οφείλουν να ακολουθούν τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού και να τηρούν ιδίως τις προβλεπόμενες φυσικές αποστάσεις (εσωτερικά: 2,00 μ., εξωτερικά: 1,5 μ.) κατά την αναμονή εισόδου, και την περιήγηση στους χώρους.
  • Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους επισκέπτες, τους ξεναγούς και το προσωπικό είναι υποχρεωτική.
  • Θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και όπως προβλέπεται κατά περίπτωση ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας ατόμων.

Η συνεργασία όλων αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ομαλή επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, κάτω από τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας του COVID-19 που βιώνονται παγκοσμίως.

Οι κανόνες και τα μέτρα θα τελούν υπό συνεχή επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση, σύμφωνα με τυχόν νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Ωράριο λειτουργίας (Τετάρτη έως Δευτέρα): 8:30 π.μ. έως 3:30 μ.μ.

Τρίτη κλειστά

Μοιράσου το άρθρο!