Πολιτισμός

29/09/2013 - 17:56

Ευγένιος Ονιέγκιν του Peter Ilyich Tchaikovsky

yle="text-align: justify;">Το βραβευμένο πρόγραμμα «The MET: LIVE in HD», συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία. Η σεζόν HD ξεκινάει τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας 10 ζωντανές μεταδόσεις μεταξύ των οποίων, τέσσερις νέες παραγωγές.


Πρώτη παράσταση
Η φημισμένη αγγλίδα σκηνοθέτης Deborah Warner και η νέα παραγωγή της στη ρομαντική τραγωδία Ευγένιος Ονιέγκιν του Tchaikovsky με διευθυντή ορχήστρας τον Valery Gergiev.
Η Anna Netrebko ανοίγει την τρίτη συνεχή σεζόν της στη Metseason με το ντεμπούτο της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας του κλασικού μυθιστορήματος του Πούσκιν.
Ο Mariusz Kwiecien ενσαρκώνει τον γεμάτο αυτοπεποίθηση ομώνυμο ήρωα σε μια λαμπρή ερμηνεία που έχει δώσει σε πολλές λυρικές σκηνές του κόσμου, και ο Piotr Beczala επαναλαμβάνει την εξαιρετική ερμηνεία του στον ρόλο του Λένσκι, του φίλου του Ονιέγκιν που γίνεται αντίπαλός του.
Στην κριτική της για την παραγωγή της Warner, η Sunday Telegraph επαίνεσε το «μίγμα εφιαλτικών οπτικών και συναισθηματικών εντυπώσεων: μπαίνοντας απ’ ευθείας στον πυρήνα του έργου, "η Warner" δείχνει πώς ο Ονιέγκιν αφορά ταυτόχρονα δύο συγκρουόμενες ρωσικές κοινωνίες τον αγροτικό επαρχιωτισμό και την κοσμοπολίτικη παρακμή και τρεις χαραμισμένες ζωές».

Υπότιτλοι

Ελληνικοί

Cast
Ευγένιος Ονιέγκιν     Mariusz Kwiecien
Τατιάνα     Anna Netrebko
Όλγα     Oksana Volkova
Λένσκι     Piotr Beczala
Γκρεμίν     Alexei Tanovitsky
 
Συντελεστές
Διευθυντής ορχήστρας     Valery Gergiev
Σκηνοθεσία     Deborah Warner
Σκηνικά     Tom Pye
Κοστούμια     Chloe Obolensky

 

Πόλη: Μυτιλήνη
Ημερομηνία: 5/10/2013
Ώρα έναρξης: 19:55
Διάρκεια: 4 ώρες, 00 λεπτά
Αίθουσα προβολής: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Διεύθυνση: Π. Κουντουριώτου 3
Τηλέφωνο: +30 22510 37393
Email: theatro@mytilene.gr

Μοιράσου το άρθρο!