Φεστιβάλ Σμύρνης – Μυτιλήνης: Συνάντηση Πολιτισμού και Γαστρονομίας
Η Μυτιλήνη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια σπουδαία πολιτιστική συνάντηση που ενώνει δύο ιστορικές πόλεις με κοινές ρίζες και παράδοση. Το Φεστιβάλ Σμύρνης – Μυτιλήνης με τίτλο «Συνάντηση Πολιτισμού και Γαστρονομίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, στον ανοιχτό δημοτικό χώρο εκδηλώσεων της Επάνω Σκάλας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η διοργάνωση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός που θα αναδεικνύει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στη Μυτιλήνη και τη Σμύρνη, δύο πόλεις που η ιστορία τις συνέδεσε για αιώνες, τόσο πολιτιστικά όσο και κοινωνικά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Η «Συνάντηση Γαστρονομίας & Πολιτισμού» είναι η πρώτη από μία σειρά κοινών πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν οι δύο Δήμοι, στο πλαίσιο συνεργιών για τους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού. Έρχεται ως αποτέλεσμα των διμερών επαφών, που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των Δημάρχων Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Τζεμίλ Τουγκάι, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία εκπροσώπων αυτοδιοικητικών, οικονομικών και πολιτιστικών φορέων.