Πολιτισμός

08/02/2011 - 09:30

Gary Moore...για πάντα!

Απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών, ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της rock, o Gary Moore. Γνωρίσαμε τον Gary Moore από την συμμετοχή του στο συγκρότημα των Thin Lizzy και στην συνέχεια από την πλούσια solo καριέρα που ακολούθησε. Ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους και ταλαντούχους Βρετανούς κιθαρίστες της γενιάς του, που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα πειραματισμών, που κάλυπτε από την rock και την jazz μέχρι την country και το heavy metal. Ήταν μόλις 16 ετών, όταν μετακόμισε από την πατρίδα του, το Belfast στο Δουβλίνο, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό του. Αρχικά συμμετείχε στο ιρλανδικό συγκρότημα Skid Row, ενώ στη συνέχεια, με τη βοήθεια του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Phil Lynott, έγινε μέλος των Thin Lizzy.H δουλειά του επηρεάστηκε από τους θρύλους της ροκ μουσικής, όπως ο Elvis Presley και οι Beatles αλλά και από έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, τον Jimi Hendrix.Από το 1973 κι έπειτα, ακολούθησε σόλο καριέρα και κατάφερε να ξεχωρίσει και να διαπρέψει στο χώρο της μουσικής, με το ξεχωριστό καλλιτεχνικό του ύφος και την «χρυσή» του πένα.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια του, που έχουν συγκινήσει και εξακολουθούν να συγκινούν τους λάτρεις της μουσικής, εν γένει, είναι: «Still Got the Blues», «Empty Rooms», «Oh Pretty Woman» και άλλα.

Ο Gary Moore βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Costa Del Sol της Ισπανίας. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, από τον manager των Thin Lizzy, Adam Patterson

Μοιράσου το άρθρο!