Πολιτισμός

30/11/2011 - 17:39

Γιώργος Ι. Βλουτόγλου: " ΠΑΡΩΝ, 69 χρόνια μαχητής "

«Όσο περνούν τα χρόνια και φεύγουν από κοντά μας οι σύντροφοι μας, όλοι αυτοί που έζησαν τα συγκλονιστικά εκείνα χρόνια της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης, του τιτάνιου αγώνα του ΔΣΕ και της Πολιτικής προσφυγιάς, τόσο δυσκολότερο γίνεται να μαθευτεί η ιστορία. Η αληθινή ιστορία, όπως την έζησαν οι πρωταγωνιστές της εποχής».
 Τα παραπάνω αναφέρει ο σύντροφος Γιώργος (κατάγεται από την Πέτρα Λέσβου) ο οποίος έβαλε μέσα σε τούτο το βιβλίο, με τη βοήθεια του Δημήτρη Κ. Παπαδόπουλου, όλες τις εμπειρίες και αναμνήσεις 69 χρόνων.
 Δεν έζησε πολλά χρόνια στο νησί της Λέσβου, αφού η φτώχια ανάγκασε την οικογένεια του να φύγει στις αρχές του ’30 για τον Πειραιά.
 Από την ΟΠΛΑ στο ΚΚΕ, από το μπλόκο της Κοκκινιάς στη Βάρκιζα, από τη μάχη του Γράμμου στις μάχες της Έδεσσας, της Αριδαίας της Νάουσας, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει πολλές στιγμές του εργατικού κινήματος της χώρας μας, που πολλές φορές βάφτηκαν με αίμα.
 Έζησε δύσκολα, πέρασε πολλά, αλλά δε λύγισε. Στάθηκε δίπλα στο Κόμμα του στο ΚΚΕ, όπως πρέπει να κάνει κάθε εργάτης που θέλει ένα καλύτερο αύριο.
 Οι μικρές του ιστορίες σε συναρπάζουν, σε φορτίζουν, σε συγκινούν…
 Το βιβλίο διατίθεται στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη (Αρχιπελάγους 21, τηλ. 22510-25057, 22510-29239)
-------------------------
πηγη: http://aristeramitilini.blogspot.com/

Μοιράσου το άρθρο!