Πολιτισμός

13/05/2013 - 15:16

H Πάτρα ταξιδεύει με το «Ταξίδι στη Μυτιλήνη»

H Πάτρα ταξιδεύει  με το «Ταξίδι στη Μυτιλήνη»

trong>Ο Σύλλογος Λέσβιων Ν. Αχαΐας σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» του Λάκη Παπαστάθη, που διοργανώνει για το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 7:30μμ στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ στην Πάτρα, Αγ. Νικολάου 4.

Η ταινία αναφέρεται στην επιστροφή του Κώστα στην πατρίδα του τη Μυτιλήνη, μετά από είκοσι χρόνια παραμονής του στο Παρίσι. Είχε φύγει από τα δεκαοχτώ του για σπουδές κινηματογράφου και έκτοτε δεν ξαναγύρισε.  Ένα βαρύ οικογενειακό ιστορικό τον κρατούσε μακριά. Επιστρέφοντας συναντάει όσους έχουν απομείνει από τους συγγενείς του και ξαναθυμάται αυτούς που έχουν φύγει. Η σχέση του με την Ελένη, μια νέα γυναίκα που εργάζεται στο γηροκομείο Μυτιλήνης, του ανοίγει νέους δρόμους για την ζωή του και την τέχνη του.

Η Μυτιλήνη κατέχει κεντρικό ρόλο στην ταινία τόσο ως γενέτειρα του,  ταυτισμένη με την έντονα φορτισμένη  οικογενειακή του ιστορία, όσο και ως  ένας συμβολικός προορισμός με αυτοβιογραφική αξία για τον σκηνοθέτη  Λάκη Παπαστάθη.  Μέσω αυτού της του ρόλου η Μυτιλήνη, αλλά και πολλές  μεριές της Λέσβου, αναδεικνύονται σε "συμπρωταγωνιστές" με τη μορφή  χαρακτηριστικών στιγμιότυπων της καθημερινότητας του νησιού, της  ιστορίας και του πολιτισμού του.

            Στην προβολή θα παρευρεθούν ο σκηνοθέτης της ταινίας Λάκης Παπαστάθης και ο πρωταγωνιστής Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών της ταινίας με το κοινό.

            Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τα μέλη του Συλλόγου :

κα Κλειώ Βάρου, τηλ.: 2610 432701, 6945878628

κο Νάσο Βόμβα, τηλ.: 2610 221774, 6937214101

 

Μοιράσου το άρθρο!