Πολιτισμός

08/06/2018 - 18:22

Χαρούλης, Πάριος, Πρωτοψάλτη, Μαραβέγιας στο Λεσβιακό Καλοκαίρι 2018

Ε

ντατικά εργάζονται τις τελευταίες ημέρες, οι υπηρεσίες πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προκειμένου να κλείσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεγάλη διοργάνωση του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» που θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Αστυρακάκη, ήδη έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος, η επίσημη, όμως, ανακοίνωσή του θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Το πρόγραμμα φέτος, θα περιλαμβάνει πάνω από 120 εκδηλώσεις, περισσότερες από την περσινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης, όσο και στην λεσβιακή ύπαιθρο.

«Η επεξεργασία ενός τέτοιου προγράμματος, με δεκάδες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις που καλύπτουν ημερολογιακά 60 ημέρες, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δεν είναι πάντα εύκολο να ολοκληρωθεί. Προκύπτουν διαρκώς μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες και απρόβλεπτες αλλαγές που πρέπει να τακτοποιηθούν, γι' αυτό μέχρι την τελευταία ημέρα της ανακοίνωσης είμαστε σε επιφυλακή.

 

4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Για την Μυτιλήνη, οι τέσσερις σίγουρες συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο του κάστρου, είναι η συναυλία με το Γιάννη Πάριο, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Κώστα Μαραβέγια και τον Γιάννη Χαρούλη.

Παράλληλα, φέτος θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα. Σημαντική θέση εξάλλου, στα θεατρικά δρώμενα του καλοκαιριού, θα έχει η τραγωδία της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, από το Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για μία αξιόλογη παραγωγή, την οποία οι πολίτες θα απολαύσουν εντελώς δωρεάν, με ειδικές προσκλήσεις.

Επίσης, ο θίασος του συμπατριώτη μας Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, θα παρουσιάσει την τραγωδία Ηλέκτρα του Ευριπίδη.

Το Λεσβιακό Καλοκαίρι 2018, πλαισιώνεται και από δεκάδες τοπικές γιορτές, στα χωριά και στις τουριστικές περιοχές του νησιού μας, καθώς και από εκθέσεις γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, που έλκουν την καταγωγή τους από το νησί μας, ζωγράφων, φωτογράφων, εικαστικών κ.λπ. Ιδιαίτερα σημαντική, είναι η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Μήθυμνας, με έργα Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών. Οι φίλοι του καλού βιβλίου, θα παρακολουθήσουν αξιόλογες παρουσιάσεις νέων βιβλίων στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης.    

Ξεχωριστή θέση στο καλοκαιρινό μας φεστιβάλ, θα έχουν και φέτος οι γιορτές σαρδέλας, τυριού, τραχανά, χταποδιού, ούζου και λοιπών τοπικών προϊόντων, που διοργανώνονται σε όλες τις γωνιές της Λέσβου.

Οι εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού φέτος, ξεκινούν επίσημα με το OYZO FEST, που θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου».

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

και μια γεύση από Γ. Χαρούλη στη Μυτιλήνη το 2013 στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!