Πολιτισμός

11/12/2014 - 05:59

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Χορωδίας Animato

Τ

η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της διοργανώνει η Χορωδία Animato στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα συμπράξουν η Παιδική Χορωδία Animato με χορωδία μαθητών της α’ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για να παρουσιάσουν το μουσικό παραμύθι "Το όνειρο των Χριστουγέννων" της Κατερίνας Τσίτσα. Το σύνολο διευθύνει ο Αντώνης Βερβέρης ενώ την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η συνθέτρια του έργου. Τη χορωδία συνοδεύουν στο πιάνο οι αδερφοί Λευτέρης και Κωνσταντίνος Κακάμπουρας-Αλεξόπουλος. Στη συνέχεια, το Σύνολο βιολιών Arpège σε διδασκαλία της Αγγελικής Ντανιλέβσκα θα ερμηνεύσει γνώστες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο, ενώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα κλείσει με το Ave Maria του Franz Schubert από τη σοπράνο Κατερίνα Μαρτάκη.

Στο δεύτερο μέρος το μεικτό τμήμα της Χορωδίας Animato μαζί με τη Χορωδία Χίου θα παρουσιάσουν από κοινό ένα πρόγραμμα κλασικής και σύγχρονης χορωδιακής μουσικής στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Μαέστρος της χορωδίας Χίου είναι η Ελευθερία Λυκοπάντη και της Χορωδίας Animato ο Αντώνης Βερβέρης. Τη χορωδία συνοδεύει στο πιάνο η Νίκη Κεραμέκη και ο Στρατής Σκουρκέας στα κρουστά, μαζί με μέλη του Συνόλου Arpège.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο!