Πολιτισμός

19/08/2019 - 17:12

Η ιστορία των προγόνων του... οδήγησε τον Γιάννη Γιαννέλλη στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής

Το Δημοτικό Σχολείο  της Θερμής  επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Γιαννέλλης. Αφορμή της επίσκεψής του η διερεύνηση χώρου για να τοποθετηθεί μια μαρμάρινη επιγραφή - κομμάτι της ιστορίας της Θερμής.

Η επιγραφή αυτή βρέθηκε το 1992 σπασμένη σε τέσσερα κομμάτια στα σκοτεινά υπόγεια του σημερινού Δημοτικού Σχολείου. Καθαρίστηκε  και συγκολλήθηκε με πρωτοβουλία  του τότε Δημάρχου Δημήτρη Καμενή από ειδικό τεχνίτη και  ήταν η αφορμή να γίνει γνωστό  το πρώτο σχολείο που ιδρύθηκε  στη  Θερμή το 1868 στα    χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Το σχολείο αυτό ήταν λίγο παρακάτω από την εκκλησία, στη σημερινή ιδιοκτησία του Παναγιώτη Ανδρέου. Ιδρυτές  του πρώτου αυτού σχολείου οι αδελφοί Τσαμπάζη, πρόγονοι του πρώην βουλευτή Γιάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη.

Σήμερα έγινε   σύσκεψη για το πώς και το που θα  τοποθετηθεί. Αποφασίστηκε ότι καταλληλότερο σημείο είναι ο τοίχος αριστερά της κεντρικής εισόδου  του διδακτηρίου.

Εκεί θα εντοιχισθεί  σε  ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στους ιδρυτές του πρώτου σχολείου της Θερμής με δαπάνη του  πρώην βουλευτή.

ψ

Μοιράσου το άρθρο!