Πολιτισμός

07/08/2016 - 21:09

Η Καίτη Μεσσηνέζη εκθέτει έργα της στο Symbiosis Lesvos Arts Festival

yle="text-align: justify;">Το SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival είναι ένα ζεστό, ανοιχτό καλωσόρισμα στον κόσμο από κάθε γωνιά της γης, που έχει ως στόχο την χρήση της Τέχνης ως βασικό μέσο ενότητας και διαλόγου, την προσέλκυση ενδιαφέροντος στη Λέσβο, την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και του απαράμιλλου φυσικού  κάλους του νησιού. Συγχρόνως, αποτελεί μια κίνηση ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους του για την αλληλεγγύη που έδειξαν απέναντι σε μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του τελευταίου αιώνα με σκοπό την αντιστάθμιση των αρνητικών συνεπειών που υπέστη.

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε Μυτιλήνη, Ερεσό και Πλωμάρι και το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται διαφοροποιημένο σε κάθε πόλη, με κριτήρια που αρμόζουν στον χαρακτήρα του.
 
Στο Πλωμάρι (21-26 Αυγούστου)
Ένας απ΄ τους προορισμούς του Διεθνούς Φεστιβάλ ’Symbiosis Lesvos Arts Festival’ είναι και το Πλωμάρι, με την αμφιθεατρική του ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική του παράδοση. Η παρακάτω εκδήλωση θα λάβει χώρα στο «Πολύκεντρο» στις 21 Αυγούστου και περιλαμβάνει τα εξής δρώμενα:
Ώρα 6.00-8.00 μ.μ. Από το Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Μυχούς Λέσβου (Ε.Κ.Κ.Μ.Λ.) του Τ.Τ. Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εργαστήριο διακόσμησης με χρήση μεικτής τεχνικής με την κ. ΄Ασπα Τσομπανέλλη-Χατζέλλη. 
Ώρα 8.00 μ.μ. Έναρξη των εγκαινίων έκθεσης ζωγραφικής (παράλληλη εκδήλωση) της γνωστής Mυτιληνιάς  εικαστικού Καίτης Μεσσηνέζη. O χώρος που θα φιλοξενήσει τους πίνακές της (21-30 Αυγούστου), θα φιλοξενήσει μαζί την τέχνη και τον πολιτισμό.
Ώρα 8.30-10.00 μ.μ. Αφιέρωμα στον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία. Ομιλητής ο ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας καθηγητής κ. Δημήτρης Νικορέτζος, ο οποίος θα αναφερθεί στο έργο του ποιητή μιας και είναι  βιογράφος του. Μια ξεχωριστή βραδιά ντυμένη με την αύρα της θάλασσας πάνω σε ποιητικά μουσικά δρώμενα! Θα απαγγελθούν ποιήματα του Ν. Καββαδία από τις κ.κ. Πέρθα Καλέμη, πρόεδρο του Ε.Κ.Κ.Μ.Λ., Ρίτα Νικολαίδου, ηθοποιό και σκηνοθέτη και Καίτη Μεσσηνέζη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λεσβιακή Παροικία» Αττικής, ενώ μελοποιημένη  ποίηση του ποιητή θα αποδώσει ο κ. Τάσος Χαρέλλης με συνοδεία κιθάρας του γνωστού κιθαρίστα κ. Νίκου Χιωτέλλη. 
Την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων στο Πολύκεντρο του Πλωμαρίου, έχουν αναλάβει η Εταιρεία Αιολικών Μελετών (Ε.Α.Μ.) - το Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Μυχούς Λέσβου του Τ.Τ. Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού  και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Λεσβιακή Παροικία» Αττικής. Το συντονισμό και την επιμέλεια των εκδηλώσεων έχουν αναλλάβει η  κ. Πέρθα Καλέμη και η κ. Μέρσα Αναστασιάδου (Υπεύθυνη Εικαστικών του Symbiosis Lesvos Arts Festival).
 

Μοιράσου το άρθρο!