Πολιτισμός

17/02/2019 - 15:36

«Η Λεσβιακή Άνοιξη και η Λεσβιακή Φάλαγγα»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής η εκδήλωση «Η Λεσβιακή Άνοιξη και η Λεσβιακή Φάλαγγα» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων «Η Ευποιία».

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό τους η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ευποίια» κα. Ευαγγελία Σέρμπου– Αβαγιανού και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Πολιτισμού κα. Αγγελική Σαραντινού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τον κ. Αριστείδη Κυριαζή η ζωή και το έργο του ποιητή και συγγραφέα Μιχάλη Καρέκου και η κα. Ταξιαρχούλα Δουρουδή απήγγειλε ποιήματα του.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λειμώνος Καλλονής Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κουτσαμπάσης και ο δάσκαλος και συγγραφέας κ. Στρατής Μισγίρης παρουσίασαν το βιβλίο «Η Λεσβιακή Φάλαγγα» της συγγραφέως Κωνσταντίνας Βάκκα- Κυριαζή.

Ακολούθως έλαβαν τιμητική διάκριση οι εξής απόγονοι των μελών της Λεσβιακής Φάλαγγας:

Βέρρου Σαλλή Μυρσίνη, σύζυγος απογόνου του Βέρρου Κωνσταντίνου.
Δελήβεης Δημήτρης, απόγονος του Δελήβεη Χριστόφα.
Καρέκου Καραμάνου Ελένη, απόγονος του Καρέκου Γεωργίου.
Η κα. Αγγελική Σαραντινού δήλωσε: «Με εκδηλώσεις όπως αυτή επιχειρούμε να αναδείξουμε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά των νησιών του Βορείου Αιγαίου.  Εμείς ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εργαζόμαστε με σταθερότητα για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο.  Θέλω να ευχαριστήσω του ομιλητές για την συμβολή τους στην εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση και τον σύλλογο «Ευποιία» για τη συνεργασία τους.»

Μοιράσου το άρθρο!