Πολιτισμός

11/11/2015 - 18:24

Η Λεσβιακή Παροικία γιόρτασε την απελευθέρωση της Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό

Μια μέρα γιορτής, την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού μας, έζησαν τα μέλη της «Λεσβιακής Παροικίας» μαζί με φίλους και αγαπητά μέλη άλλων Λεσβιακών Συλλόγων, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, το μεσημέρι, στην αίθουσα τους Ζήνωνος 29-31. Ένα σύντομο καλωσόρισμα από την Πρόεδρο Καίτη Μεσσηνέζη, η οποία αναφέρθηκε εν συντομία στη μεγάλη μέρα και στον έρανο αγάπης του Συλλόγου για την αποστολή τροφίμων και ρουχισμού στους συνανθρώπους μας στο νησί. Τέλος μετέφερε τα μηνύματα του Γεν. Γραμματέα Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής  κ. Ι. Γιανέλλη – Θεοδοσιάδη, του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγελου Μυσρσινιά και το συγκινητικό μήνυμα του Επιτίμου Προέδρου της Λ.Π. Τάκη Χατζηαναγνώστου, ο οποίος για πρώτη φορά δεν ήταν παρών στη μεγάλη γιορτή.

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης στις 8 Νοεμβρίου του 1912 και στη συνέχεια ο συμπατριώτης μας ναύαρχος κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης μέλος της Λ.Π. σαν πιο ειδικός ανάπτυξε το θέμα: «Ο ρόλος του πολεμικού μας ναυτικού στην απελευθέρωση του νησιού και η προσωπικότητα του ναυάρχου του στόλου Παύλου Κουντουριώτη». Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή του θαυμάσιου βίντεο για την απελευθέρωση της Λέσβου και της Λήμνου από τον Οθωμανικό ζυγό, παραγωγή της ΕΡΤ 3 και της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμήν ο Λέσβιος» και έκλεισε με μικρή δεξίωση και μπόλικο μυτιληνιό ούζο «VETO», φιλική προσφορά του Γιώργου Σπέντζα.

 

Η εκδήλωση σημείωσε απόλυτη επιτυχία και παραβρέθηκαν εκλεκτά μέλη και φίλοι της Παροικίας,  όπως  οι Ναύαρχοι Ν. Τσαπράζης και Γ. Νιάνιας, ο Στρατηγός Γιοβάνης, ο υποστράτηγος Β. Ταμπάκης π. περιφερειάρχης Β. Αιγαίου και ο Ταξίαρχος Π. Σασιάκος πρώην αστυνομικός διευθυντής Λέσβου.

 

Παρών για λίγο και ο Πρόεδρος της ΟΛΣΑ Νεκτάριος Βακάλης.

 

Μοιράσου το άρθρο!