Πολιτισμός

27/01/2024 - 20:31

Η μουσική ενώθηκε με τα συναισθήματα στον Πολιχνίτο - Τα ερωτικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Σε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη μουσική, το πολιτιστικό κέντρο του Πολιχνίτου φιλοξένησε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου μια συναυλία αφιερωμένη στα ερωτικά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Ο ήχος της ορχήστρας της σχολής βυζαντινής μουσικής "'Αγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος" γέμισε τον χώρο, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα ακρόασης. Η εκλεπτυσμένη εκτέλεσή των τραγουδιών, αναδείκνυε τον βαθύ συναισθηματικό χαρακτήρα τους, μεταφέροντας το κοινό σε έναν κόσμο όπου η μουσική αντικατοπτρίζει τις εντάσεις και τα συναισθήματα του έρωτα.

Οι εκλεκτοί μουσικοί προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία, με την αξεπέραστη ομορφιά των οργάνων να αναδεικνύει την πλούσια σύνθεση των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη. Η φωνή των ερμηνευτών προσέδιδε μια νέα διάσταση στα τραγούδια, με την έκφραση και το πάθος τους να αγγίζουν τις καρδιές των θεατών. Ενορχηστρωτής όλων, ο πατέρας Στρατής Γιουσμάς που όπως πάντα μας ταξιδεύει με τη μελωδική φωνή του.

Η συναυλία διοργανώθηκε από την κοινότητα Πολιχνίτου υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Ήταν μια βραδιά όπου η μουσική ενώθηκε με τα συναισθήματα, δημιουργώντας μια συναρπαστική εμπειρία που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

sd

Μαέστρος-πιάνο-φωνή: Στρατής Γιουσμάς ,
φωνή: Πλουσία Ηλία,
φωνή - φωνητικά: Κώστας Καρμίρις , φωνητικά: Ιωάννα Θεοχάρη,
πλήκτρα: Δεμερτζής Μιχάλης,
μπουζούκι: Κώστας Παπαστολόπουλος , σαξόφωνο: Χατζέλης Εμμανουήλ,
τύμπανα: Παναγιώτης Τράτας,
κιθάρα: Παναγιώτης Σαλάνης,
μπάσο: Στέλιος Σπυριδάκης,
ήχος: ΗΧΩ - Ιωάννης Τσαμουρας – Νίκος Ορφανουδάκης,
Διοργάνωση: Δήμος Δυτικής Λέσβου - Κοινότητα Πολιχνίτου.

Μοιράσου το άρθρο!