Πολιτισμός

21/02/2013 - 21:12

Η παρουσίαση του βιβλίου 'Μαμά-Σταυρίτσα' στη Λέσχη Πλωμαρίου

Η παρουσίαση του βιβλίου “ Μάμα-Σταυρίτσα” Ζαχαρίου-Κυρλή μιά γυναίκα Ιεραπόστολος στην Αφρική τoυ Ἀρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Μαϊδώνη Πρωτοσύγκελλου-Ιεροκήρυκα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἱερισσοῦ, Ἁγίου Ὄρους καί Ἀρδαμερίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος»,με πολύ μεγάλη συμμετοχή Πλωμαριτών, μεταξύ των οποίων και οι πατέρες , Ευστάθιος Μεταξής ,Δημήτριος Γιαμουγιάννης, Βασίλειος Χαρέλλης , Ευστράτιος Κακάμπουρας & Δημήτριος Αφαλωνιάτης .
Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο κ. Παναγιώτη Τσαγκάρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ἑνώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Λέσβου,που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση μαζί με την Ιερά Μητρόπολις Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου .

Ακολούθησε γλαφυρή περιγραφή του βιβλίου από τον Ἀρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Μαϊδώνη με προβολή φωτογραφίων από την Ιεραποστολική δράση της Σταυρίτσας Ζαχαρίου-Κυρλή καθώς και βίντεο από την ζωή της κοινότητας της Ορθοδόξου εκκλησίας στην Κεντρική Αφρική.
Αναγνώσθηκε επιστολή του προέδρου της Λέσχης Πλωμαρίου Ξενοφώντα Μαυραγάνη ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων :
“το πάθος του Βενιαμίν για την μετάδοση της γνώσης- κάθε γνώσης- στους ανθρώπους, προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε εμείς, στον ελάχιστο φυσικά βαθμό και γι αυτό, πέρα από τις δικές μας δραστηριότητες θεωρούμε ευλογία, κάθε πνευματική εκδήλωση που επιλέγεται να πραγματοποιηθεί στο χώρο μας. Μετά τις παρουσιάσεις λογοτεχνικών, ιστορικών και άλλων έργων, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο συμπατριώτης μας αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης και η Ένωση Θεολόγων Λέσβου, παρουσιάζουν από το βήμα μας, το βιβλίο του «Μάμα Σταυρίτσα, μια γυναίκα ιεραπόστολος στην Αφρική», στο οποίο ευχόμαστε καλοτάξιδο, αναμένοντας με μεγάλη ανυπομονησία την έκδοση από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου την έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου του 2009 «Νεοελληνικός Διαφωτισμός. Η περίπτωση του Βενιαμίν Λεσβίου».
Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την Ιεραποστολή της Κεντρικής Αφρικής.

Μοιράσου το άρθρο!