Πολιτισμός

16/01/2020 - 19:18

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης βράβευσε τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου βρέθηκαν στην κοπή της πίτας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου και έπιαξαν κάλαντα και παραδοσιακούς σκοπούς.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μυτιλήνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δυτικής Λέσβου, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαίδευσης και πολλά στελέχη της Εκπαίδευσης.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κα Μαρία Παπαδανιήλ αναφέρθηκε με θερμότατα λόγια στο Αναγνωστήριο Αγιάσου και στο έργο που επιτελεί και επαίνεσε τα παιδιά του τμήματος των Σαντουριών, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, για την πολύχρονη,  πάντα  αφιλοκερδή προσφορά τους,  στον πολιτισμό και στην παιδεία της Λέσβου, την αγάπη τους στη μουσική και στην παράδοση του τόπου και την αφοσίωσή τους στους σκοπούς του Αναγνωστηρίου. Για τους  λόγους  αυτούς   τίμησε το Τμήμα Σαντουριών με ειδική αναμνηστική πλακέτα, την οποία παρέλαβαν η Σοφία Σκορδά και η Αργυρώ Χατζηπαναγιώτη.

Αξίζει τα σημειώσουμε ότι το τμήμα Σαντουριών αποτελούμενο από τους Ουρανία Αργύρα, Θεοδώρα Ρούσσα, Μιλτιάδη Λαλά, Στράτο Κουρβανιό  (μαθητές του Λυκείου Αγιάσου), Κωνσταντίνα Τσέλα, Βασίλη Αμπουλό (μαθητές του Γυμνασίου Αγιάσου), Αργυρώ Χατζηπαναγιώτη (μαθήτρια του Λυκείου Ιππείου), Σοφία Σκορδά και Στέλιο Σκορδά (μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης)  με τον δάσκαλο τους Κώστα Ζαφειρίου, συμπλήρωσαν 100 παρουσίες σε ποικίλες εκδηλώσεις.

Το Δ.Σ του Αναγνωστηρίου εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του στην κυρία Παπαδανιήλ για την τιμητική βράβευση, τα καλά της λόγια και την αναγνώριση του έργου του Αναγνωστηρίου.

 

 

ρε
              

Μοιράσου το άρθρο!