Πολιτισμός

10/11/2016 - 11:54

Η συγγραφέας Ελένη Γαληνού στη Μυτιλήνη

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

Το Βιβλιοπωλείο Book & Art (Κομνηνάκη 5, Μυτιλήνη, τηλ.: 22510.37961) και οι Εκδόσεις Διόπτρα προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό της Λέσβου στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Γαληνού, Όσα δεν έγιναν λέξεις, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 20:30, στον χώρο του βιβλιοπωλείου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας Βάσω Αποστόλου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ντέσυ Κομνηνού.

 

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί μια φωτογραφία του λιμανιού της Μυτιλήνης, δουλειά του Πέτρου Σουσαμλή, καθώς μεγάλο μέρος του μυθιστορήματος διαδραματίζεται στη Μυτιλήνη. Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ

 

Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στο Μαρούσι. Σπούδασε Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Βακαλό. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε την πρώτη προσωπική σειρά χιουμοριστικών σκίτσων με γενικό τίτλο «Μπουρμπουλήθρες» και λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησε η δεύτερη, με τίτλο «Έρυκα και Ριρίκος Πικουρίκος». Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης με θέμα «Σύννεφα». Με τη λογοτεχνία καταπιάνεται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η πόλη φοβάται με το διήγημα «…για ένα τσιγάρο!» (2013). Κυκλοφορούν ακόμη τα μυθιστορήματά της: Όταν στέρεψε η αντοχή (2013), Πέρα από τις κόκκινες γραμμές (2014), Ακόμη θυμάμαι (2015).

 

Μοιράσου το άρθρο!