Πολιτισμός

26/03/2019 - 16:04

"Η Βυζαντινή Μουσική ως πολιτιστικό αγαθό είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτιστικού γίγνεσθαι στη Λέσβο"

Σ

ε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε χθες η συναυλία με Βυζαντινούς Ύμνους που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Καβαρνός, η χορωδία «ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» υπό τη διεύθυνση του π. Ευστρατίου Γιουσμά και η χορωδία «Πλωμαρίου» υπό τη διεύθυνση του  Γεώργιου Μιχαλέλη.


Στον χαιρετισμό της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Πολιτισμού Αγγελική Σαραντινού, επεσήμανε ότι η Βυζαντινή Μουσική ως πολιτιστικό αγαθό είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτιστικού γίγνεσθαι των νησιών του Βορείου Αιγαίου διαχρονικά και ιδιαίτερα της Λέσβου, που η ζωντανή παράδοση φθάνει πίσω ως τον 19ο αιώνα.


Επίσης, σημείωσε ότι η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, να αναδείξει και να προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου και συμπλήρωσε:  «Η ανάδειξη της παράδοσης για όλες τις εκφάνσεις Πολιτισμού θα έχει και αναπτυξιακά οφέλη για την Λέσβο, καθώς σχεδιάζουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη προσκυνηματικού τουρισμού στο νησί μας».

Μοιράσου το άρθρο!