Πολιτισμός

12/03/2014 - 15:16

Η ξεχασμένη κινητή βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης ή αλλιώς η κατάντια μας!

 

Επειδή ο Δήμαρχος Λέσβου, δέχθηκε οργισμένα τηλεφωνήματα από αρκετούς συνδημότες μας, ότι, το υπ’ αριθμ. ΚΥ 2107 αυτοκίνητο «κλούβα» που φέρει την αναγραφή «Κινητή Βιβλιοθήκη – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ», και είναι σταθμευμένο δίπλα από το Άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, παράνομα και προκλητικά, κατόπιν ερεύνης προέκυψαν τα εξής:

Το εν λόγω όχημα ήταν εγκαταλελειμμένο επί μακρά σειρά ετών στο «Νταμάρι Κουντσούρου», δίπλα στο συγκρότημα των Εκπαιδευτηρίων της Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη, το οποίο νοίκιαζε ο Δήμος Μυτιλήνης και εν συνεχεία ο Δήμος Λέσβου για διάφορες χρήσεις και ως αποθήκη, άγνωστο πως εγκαταλελειμμένο εκεί, και μάλιστα φέρνοντας και την πινακίδα του αριθμού κυκλοφορίας του.

Ο Δήμος, χθες Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, παρέδωσε τον ως άνω μίσθιο χώρο στους ιδιοκτήτες του, καθώς έληξε η μίσθωση και μετακόμισε όλα τα αντικείμενα της ιδιοκτησίας του σε παραχωρηθέν από το Στρατό δωρεάν, χώρο.

Το εν λόγω αυτοκίνητο – κινητή βιβλιοθήκη, το οποίο ανήκε κατά ιδιοκτησία στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, παρεχωρήθη από αυτήν προς τον κ. Μάκη Βενέτα, Πρόεδρο του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα», ο οποίος, το τοποθέτησε στη θέση η οποία βρίσκεται σήμερα.

Μόλις καταγγέλθηκε το ανωτέρω γεγονός, ο Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενέτα, ο οποίος ανέφερε τα προαναφερόμενα και υποσχέθηκε ότι θα το μετακινήσει το αυτοκίνητο αυτό σε νόμιμο χώρο στάθμευσης, μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 Αυτά για την ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου.

Μοιράσου το άρθρο!