Πολιτισμός

17/09/2012 - 14:50

Ημερίδα για τον απελευθερωτή της Λέσβου και ταυτόχρονα τον ιδρυτή των Προσκόπων του νησιού

Ημερίδα για τον απελευθερωτή της Λέσβου και ταυτόχρονα τον ιδρυτή των Προσκόπων του νησιού

yle="text-align: justify; ">Η Λέσβος «ανακαλύπτει» ξανά πολύτιμα ιστορικά στοιχεία που συνδέονται με την απελευθέρωση της το Νοέμβριο του 1912 με την ημερίδα «Ο πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής Λέσβου Κωνσταντίνος Μελάς και η εποχή του» που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη στις 8 του ερχόμενου Δεκεμβρίου. 

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και την Περιφερειακή Εφορεία Λέσβου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της 100ετηρίδας από την απελευθέρωση των νησιών του βορείου Αιγαίου και ταυτόχρονα της εκατονταετηρίδας από την ίδρυση των Προσκόπων της Λέσβου.

Σημειώνουμε πως οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους στην ημερίδα πρέπει να αποστείλουν το θέμα και περίληψη μιας σελίδας (500 λέξεις) έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 συνοδευόμενα από σύντομο βιογραφικός του σημείωμα στην ηλεκτρονικής διεύθυνση tyia@aegean.gr. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 6932408758 (Στρατής Μπαλάσκας).

Οι πλήρεις εισηγήσεις πρέπει να κατατεθούν στην Επιστημονική Επιτροπή το αργότερο στις 30 Οκτωβρίου 2012.

 

Η οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας αποτελείται από τους:

Πρόεδρος Νάσος Γιακαλής, Γενικός γραμματέας περιφέρειας βορείου Αιγαίου

Μέλη

Γιώργος Γεωργακάς Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Παναγιώτης Καπάρας, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας βορείου Αιγαίου. Στρατής Μπαλάσκας Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λέσβου. Ελένη Καμπούρη, Αναπληρώτρια Περιφερειακή Έφορος, Αρχηγός 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης. Τριαντάφυλλος Σβώρος, Αρχηγός 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Έφη Βασιλέλλη, Μέλος Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης

Η Επιστημονική Επιτροπή της Ημερίδας αποτελείται από τους:

Πρόεδρος Στρατής Αναγνώστου, Πρόεδρος Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών

Μέλη

Χρήστος Σταθόπουλος, Πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μιχάλης Βαίτης. Μόνιμος Επίκουρος καθηγητής τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Πρόεδρος Επιτροπής παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Μαρία Μπαλάσκα, Εκπαιδευτικός, Βαθμοφόρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Τούλα Γιακουμάτου, Μέλος Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου

Στη φωτογραφία ο Κωνσταντίνος Μελάς στη διάρκεια των γεγονότων της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης

 


 

Ξεκινά η προσκοπική χρονιά

 

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 κι 23 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η φετινή προσκοπική περίοδος για την πόλη της Μυτιλήνης.

Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές θα ξεκινήσουν ξανά να παίζουν το προσκοπικό παιχνίδι σε σύγχρονες υποδομές και με σύγχρονα εκπαιδευμένους βαθμοφόρους. Παιδιά και ενήλικες θα ξετυλίξουν το κουβάρι της μοναδικής Προσκοπικής εκπαίδευσης που αν μη τι άλλο δημιουργεί σχέσεις ζωής και αναμνήσεις μοναδικές.Το Σαββάτο και κάθε Σαββάτο στην Προσκοπική Εστία στο Μακρύ Γιαλό στο ύψος του γηπέδου της Μυτιλήνης λειτουργεί το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. (Πληροφορίες στο τηλ. 6945145682 κ. Λάκης Σβώρος).

Την Κυριακή και κάθε Κυριακή στην Προσκοπική Εστία στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης λειτουργεί το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης. (Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974057429 κ. Ελένη Καμπούρη).

Στο κάθε Σύστημα λειτουργεί Αγέλη Λυκοπούλων (παιδιών ηλικίας μαθητών Δημοτικού έως και Ε Δημοτικού), Προσκόπων (νέων ηλικίας ΣΤ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου) και Ανιχνευτών (εφήβων ηλικίας μαθητών Λυκείου).

Πληροφορίες για το 2ο Σύστημα Προσκόπων στο τηλέφωνο 6974057429 (κ. Ελένη καμπούρη). Και για το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων)

Να θυμίσουμε πως εκτός Μυτιλήνης λειτουργούν στο Μόλυβο  το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας και στο Πλωμάρι το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πλωμαρίου.

 

Μοιράσου το άρθρο!