Πολιτισμός

15/05/2014 - 07:04

Ήταν μια παράσταση ζωής στο Γυμνάσιο Γέρας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαΐου, με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία και κατά κοινή παραδοχή, η θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Γέρας, με τίτλο «Είμαι παιδί ακόμα… αφήστε με να ζήσω», μια εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές. Η αίθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης» ήταν μεστή από κόσμο, γονείς, παιδιά, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Γέρας, εκπαιδευτικούς και φίλους από διάφορα σημεία του νησιού που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο ανθρωπιστικό κάλεσμα του Γυμνασίου.

Οι μικροί ηθοποιοί, μαθητές, κατάφεραν να ενσαρκώσουν με επιτυχία ο καθένας το ρόλο που του είχε ανατεθεί, δημιουργώντας ρίγη συγκίνησης και συμπόνοιας στο κοινό, που παρακολουθούσε με φανερή την συγκίνηση στο πρόσωπο του, έστω και αν ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκαν στο θεατρικό σανίδι. Η παράσταση έθιξε το σοβαρό πρόβλημα των μεταναστών που  διωγμένοι από τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου και αναζητώντας μια νέα πατρίδα, τη δική τους γη της επαγγελίας, πέφτουν θύματα ασυνείδητων και καιροσκόπων που δεν διστάζουν να θυσιάσουν αθώες παιδικές ψυχές για λίγα χρήματα.
 
 Η συγγραφέας του έργου, κ. Κατσούρη Ειρήνη, φιλόλογος στο Γυμνάσιο Γέρας, τόνισε: ‘ κατάφερα μέσα από τους μαθητές μου να προβληματίσω και να ευαισθητοποιήσω το κοινό, περνώντας ανθρωπιστικά μηνύματα και ελπίζοντας σε μια επίλυση του προβλήματος που ονομάζεται λαθρομετανάστευση’. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση της οικογένειας του μαθητή Μαγδαληνού Ζαργκλή.

Μοιράσου το άρθρο!