Πολιτισμός

01/10/2022 - 19:00

«Ήταν όλοι τους Παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ / Καλλονή, Σάββατο 1 Οκτωβρίου / Παπάδος, Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Θεατρικές παραστάσεις από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε Καλλονή και Γέρα, με Αστέγους, στο έργο του Αρθουρ Μίλερ ”Ήταν όλοι τους Παιδιά μου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού  ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις της του  2ου Φεστιβάλ Τέχνης  Βορείου Αιγαίου “Ανθρώπων Τέχνη…” με θεατρική παράσταση σε Καλλονή και Γέρα. Πιο συγκεκριμένα  παρουσιάζει σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Άστεγοι»  την θεατρική παράσταση  «Ήταν όλοι τους Παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 19.00 και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στον Παπάδο στην Αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» στις 19.30 . 

Η υπόθεση διαδραματίζεται στην μεταπολεμική Αμερική.  Ο Τζο Κέλλερ, ένας αυτοδημιούργητος εργοστασιάρχης, παράγει εξαρτήματα πολεμικών αεροπλάνων και τα πουλάει στην Αμερικανική Αεροπορία. Στον πόλεμο υπηρετούν, κάπου στην Άπω Ανατολή, και τα δυο παιδιά του. Μια παρτίδα από τα εξαρτήματα που παράγει έχουν βγει ελαττωματικά αλλά αυτός, εν γνώσει του, τα παραδίδει στην Αεροπορία. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος κάποια αεροπλάνα πέφτουν και στο τέλος αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ο Τζο και ο συνεταίρος του προσάγονται σε δίκη. Με ένα ψέμα, που πλασάρει ο Τζο στο δικαστήριο, ο ίδιος αθωώνεται και καταδικάζεται ο συνέταιρος του. Στο μεταξύ τελειώνει ο πόλεμος. Ο ένας του γιος επιστρέφει σώος και ο άλλος είναι καταγραμμένος στο κατάλογο αγνοουμένων. Από το σημείο αυτό αρχίζει και το δράμα... Με το μόνιμο μοτίβο του Μίλλερ γύρω από το αμερικάνικο όνειρο και τις φοβερές συνέπειες του, να επιστρέφει, και τον ανθρωπάκο που το πίστεψε να συντρίβεται στα γρανάζια του συστήματος.

“Ολοκληρώνοντας για εφέτος το Φεστιβάλ μας “Ανθρώπων Τέχνη..” συνεργαζόμαστε με τους “Αστέγους” και σας προσκαλούμε στην διαχρονική παράσταση “Ήταν όλοι τους Παιδιά μου”. Μια παράσταση επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε μιας και πάλι η πολεμική βιομηχανία των Αμερικανών- και άλλων…- είναι στο φόρτε της παραγωγής και των πωλήσεων της… Με μια μόνον διαφορά ότι σήμερα σκοτώνονται άνθρωποι στην γειτονιά της Ευρώπης… Μπορεί αυτός να γίνει ένας λόγος να σκεφτούμε ποιοί είμαστε, που πάμε κι εάν αυτή είναι η ζωή που επιλέγουμε: να γινόμαστε συναυτουργοί έστω και ακούσιοι για να δουλεύουν οι πολεμικές βιομηχανίες, να αυξάνουν τον πλούτο τους κάποιοι με αντίτιμο τον θάνατο, να σακατεύονται,  να σκοτώνονται άνθρωποι κάθε λεπτό σε πάμπολλα μήκη και πλάτη της γης…. Στην μεταπολεμική Αμερική η υπόθεση του έργου με ελάχιστες διαφορές απο την σημερινή πραγματικότητα. Σας προσκαλούμε να είστε μαζί μας, είναι μια εξαιρετική παράσταση με τους επίσης εξαιρετικούς “Αστέγους” και μια αφορμή για περισυλλογή!” 

 

Η είσοδος των παραστάσεων για το κοινό είναι ελεύθερη. Θα είναι χαρά μας να είστε όλοι εκεί! 

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής
 η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης 

Οικονομικών και Πολιτισμού 

 

Αναστασία Αντωνέλλη

Μοιράσου το άρθρο!