Πολιτισμός

12/04/2014 - 17:33

Joby Talbot: Χειμωνιάτικο Παραμύθι

Η

Royal Opera House of London παρουσιάζει : «The Royal Ballet»
Τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Όμιλο Aντένα, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου.

Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης
Δευτέρα 28 Απριλίου ώρα 21:15

Παράσταση 28/04/2014  είναι «ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» του Christopher Wheeldon

Joby Talbot: Χειμωνιάτικο Παραμύθι
Μπαλέτο σε χορογραφία Christopher Wheeldon
[H διάρκεια της προβολής θα ανακοινωθεί]
Με την υποστήριξη του Antenna Group και τη συνεργασία των Μεγάρων Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, σε ζωντανή μετάδοση από το Royal Opera House του Λονδίνου.

Μετά από το εξαίσιο μεγάλου μήκους μπαλέτο του, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ο Christopher Wheeldon συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του με τον σκηνογράφο Bob Crowley και τον συνθέτη Joby Talbot για να δημιουργήσει το πρώτο του μπαλέτο που βασίζεται σε ένα έργο του Σαίξπηρ, το Χειμωνιάτικο Παραμύθι (The Winter's Tale), ένα από τα τελευταία ρομάντσα του. Η ιστορία αφηγείται την καταστροφή ενός γάμου μέσα από την άσβεστη ζήλια, την εγκατάλειψη ενός παιδιού και έναν έρωτα που μοιάζει ανέλπιδος. Κι όμως, μέσα από τις τύψεις και τη μετάνοια -και όταν ένα άγαλμα ζωντανεύει σαν από θαύμα- έρχεται ένα τέλος συγχώρεσης και συμφιλίωσης.
Δυνατό υλικό για ένα μπαλέτο, με μια πλοκή που επιτρέπει την απεικόνιση των έντονων συναισθημάτων των ηρώων και δίνει την ευκαιρία στον Θίασο να δημιουργήσει όχι μόνον καινούργιους κεντρικούς χαρακτήρες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Χορογραφία: Christopher Wheeldon
Μουσική: Joby Talbot
Σκηνικά: Bob Crowley
Φωτισμοί: Natasha Katz
 
Ορχήστρα του Royal Opera House Διεύθυνση Ορχήστρας: David Briskin



Μία νέα σπουδαία συνεργασία με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14, μεταδίδοντας πέντε σπουδαίες παραστάσεις.
Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τεράστια απήχηση του κοινού στις μεταδόσεις του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα οι αίθουσες του δικτυού προβολής, αλλά και οι χώρες μετάδοσης να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Σεπτέμβριο του 2009 αριθμούσε 45 αίθουσες, οι οποίες τον Οκτώβριο του 2012 έφτασαν τις 240. Όσο για το διεθνές δίκτυο, τον Σεπτέμβριο του 2009 περιλάμβανε 120 αίθουσες σε 12 χώρες και τον Οκτώβριο του 2012, οι χώρες ξεπέρασαν τις 32 και οι αίθουσες προβολής τις 900.

Η επιτυχία των παραστάσεων του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» είναι αξιοσημείωτη, καθώς τόσο τα μεγάλα κλασικά έργα όσο και οι νέες παραγωγές συγκεντρώνουν ένα πλήθος κόσμου σε κάθε μετάδοση.

Τη σεζόν 2012 – 13 το Royal Opera House live cinema παρουσίασε 9 παραγωγές, οι οποίες μεταδόθηκαν σε περισσότερες από 35 χώρες και σε πάνω από 900 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

Τη σεζόν 2013-2014 το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πέντε εξαιρετικές παραγωγές μπαλέτου, τις οποίες εξασφάλισε για την Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Οι παραστάσεις θα μεταδοθούν από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.rohballet.gr

Μοιράσου το άρθρο!