Πολιτισμός

31/07/2022 - 16:35

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Μεσότοπο Λέσβου 2022 - Αναλυτικό πρόγραμμα

ΟΙ Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» και «Μεσότοπος» με χαρά σας ενημερώνουν και σας προσκαλούν στον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ με σειρά πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων που προγραμματίζουν για το καλοκαίρι του 2022 στον Μεσότοπο. Αυτές έχουν ως εξής:

  • Ξεκινάμε την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 17.00 μμ με ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ο Μεσότοπος» στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. 
  • Οι καθιερωμένοι αθλητικοί παιδικοί αγώνες στίβου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις  18.30 μμ  στο γήπεδο του χωριού, στον Πάλιουρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν κατόπιν ανακοίνωσης και θα αφορούν όλες τις ηλικίες παιδιών έως 12 ετών. 

Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση»-ΑΟΜ.

  • Το Σάββατο 6 Αυγούστου στο λιμανάκι στο Ταβάρι θα γλεντήσουμε στη γιορτή με την ορχήστρα του Βαγγέλη Σαραντίδη

Συνδιοργάνωση: «Ο Μεσότοπος» - Δήμος Δυτικής Λέσβου.

  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 10.30 πμ στο Ηρώο του χωριού που βρίσκεται στην αυλή του Δημοτικού σχολείου θα τελεστεί Δοξολογία στη μνήμη των Μεσοτοπιτών πεσόντων στο μικρασιατικό μέτωπο. 

Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «Ο Μεσότοπος».

  • Την ίδια μέρα 7 Αυγούστου με ώρα έναρξης 18.00 μμ ο Αθλητικός Όμιλος Μεσοτόπου διοργανώνει Αγώνα δρόμου υγείας στο Ταβάρι με πολλές κατηγορίες για κάθε ενδιαφερόμενο.
  • Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 20.00 μμ στο φουαγέ της Πολιτιστικής Αίθουσας θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της έκθεσης φωτογραφίας που θα διαρκέσει έως τις 14 Αυγούστου με τίτλο «100 χρόνια (1922-2022) από την τραγική Έξοδο του Ελληνισμού από τη Μικρασία» με παλιές φωτογραφίες, αρχειακό υλικό και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Μια ιστορική αναδρομή στα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, της προσφυγιάς και της προσπάθειας για ένα καινούριο ξεκίνημα. Στα πλαίσια της έκθεσης θα εκτεθούν και έργα ξυλογλυπτικής του χωριανού μας Λουκά Βακάλη με τον τίτλο «ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΙΩΝ». 

Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «Ο Μεσότοπος».

  • Την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 20:30 μμ στον αύλειο χώρο της Πολιτιστικής Αίθουσας θα παρουσιαστεί εκδήλωση μνήμης με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με  τίτλο  «Οι θύμησες από καρσί». Θα εμφανιστούν τα τμήματα των Συλλόγων που θα αναλάβουν τη δραματοποίηση, τη μουσική, το τραγούδι και το χορό σε μια βιωματική αναπαράσταση. 

Τη γενική επιμέλεια έχουν και συνδιοργάνωση έχουν οι Σύλλογοι « Η Αναγέννηση» - «Ο Μεσότοπος» με την στήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

  • Στις 12 Αυγούστου και ώρα 20.30 μμ στο αμφιθέατρο του πάρκου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Χαράλαμπου Μοσχόβη: «Χρήστος Βασιλακάκης:  ο πολιτικός, ο λογοτέχνης, ο οικονομολόγος». Για τη πολύπλευρη δράση (στην οικονομία, τη λογοτεχνία και την πολιτική) του ανδρός θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό παράλληλα με τις εισηγήσεις εκλεκτών ομιλητών.

Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «Ο Μεσότοπος».

  • Στις 16 Αυγούστου και ώρα 10.30 πμ θα τελεστεί δοξολογία στη μνήμη της αείμνηστης Μοσχούλας Φράνσις, ευεργέτιδας του Συλλόγου και του χωριού μας, στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου.
  • Πάμε στο Ταβάρι, όπου στην όμορφη παραλία μας για 3 ολόκληρες μέρες (12, 13 & 14 Αυγούστου) διοργανώνονται και πάλι αγώνες Beach volley. Παλιές και νέες ομάδες θα διαγωνιστούν στο τουρνουά, μείνετε συντονισμένοι για δηλώσεις συμμετοχής.

 Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «ΑΟΜ».

  • Στις 16 & 17 Αυγούστου έχουμε διπλές εκδηλώσεις. Στις 18:30 μμ θα γίνουμε τουρίστες στο χωριό μας και θα ξεναγηθούμε στα δρομάκια γνωρίζοντάς το! Τις διάφορες γειτονιές και πώς προήλθαν οι ονομασίες τους, ιστορίες και αναμνήσεις, σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άλλα πολλά που κρύβονται στα σοκάκια! Τη μία μέρα θα γυρίσουμε το Πάνω και την άλλη το Κάτω χωριό. Και τις δυο μέρες πάντως οι βόλτες θα καταλήξουν στο ίδιο σημείο. Πού; Διαβάστε παρακάτω:
  • Στις 16 & 17 Αυγούστου και γύρω στις 21:00 μμ στη δροσερή πλατεία του χωριού θα μάς περιμένει ένα μοναδικό δρώμενο: γαστρονομικό αφιέρωμα στη μικρασιάτικη κουζίνα! Το γευστικό μας ταξίδι θα το κάνουμε παρέα με τον συγχωριανό μας σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη και τον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών του χωριού μας. 

Συνδιοργάνωση: «Η Αναγέννηση» - «Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου».

  • Τέλος το γνωστό μας Γειτονιό θα αναβιώσει φέτος στις 19 Αυγούστου και ώρα 19:00 μμ. Και το ραντεβού δίνεται στον "Τσίγκο" κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς. Κουβεντούλα, καφεδάκι, διάφορα χειροποίητα καλούδια και ωραία διάθεση είναι αυτά που υπόσχονται οι διοργανώτριες από το τμήμα Γυναικών του Συλλόγου  «Η Αναγέννηση».

Ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Κοινότητα Μεσοτόπου για τη συνδιοργάνωση, την υποστήριξη, τη βοήθεια σε όλες τις δράσεις μας.

Με το καλό να ανταμώσουμε!

Μοιράσου το άρθρο!