Πολιτισμός

26/07/2013 - 06:46

Κι όμως η Λέσβος εξάγει πολιτισμό... το Αναγνωστήριο Αγιάσου στο Μπρόντ της Βοσνίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποστολή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στο Μπροντ της Βοσνίας και η συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο τοπικός Δήμος.

Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου και ολιγομελές χορευτικό του τμήμα βρέθηκαν στο Μπροντ από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου 2013 σε αποστολή που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης και ο Σεβασμιότατος κ. Ιάκωβος. Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν σε σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των νεκρών του σερβικού Μπροντ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αιματηρού πολέμου. Το πρωί της Παρασκευής, 20 Ιουλίου, τελέστηκε από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης τρισάγιο σε μνημείο πεσόντων και το βράδυ της ίδιας μέρας τα Σαντούρια και το χορευτικό τμήμα κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα στη μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία του Μπροντ με τη συμμετοχή και τοπικών χορευτικών και χορωδιακών τμημάτων, παρόντος του Δημάρχου του Μπροντ, του  Μητροπολίτη Μυτιλήνης και άλλων τοπικών και εκκλησιαστικών αρχών.

Η αποστολή επισκέφθηκε τον ορθόδοξο ναό της Αγίας Σκέπης, τον οποίο κοσμεί ξυλόγλυπτο τέμπλο του Δημήτρη Καμαρού, τη Μπάνια Λούκα, το Βελιγράδι, τη Σόφια, τη Νις και δέχτηκε τη θερμότατη φιλοξενία των αρχών και των κατοίκων του Μπροντ, που για άλλη μια φορά περιέβαλαν με μεγάλη αγάπη το Μητροπολίτη της Λέσβου και τη λεσβιακή αποστολή.

Τα μέλη της αποστολής του Αναγνωστηρίου ήταν: Βεγιάζη Σταυρούλα (σαντούρι), Γεωμηλά Άρτεμις (σαντούρι), Δουγραματζή Όλγα (χορός), Ζαφειρίου Πηνελόπη (σαντούρι), Καρακωνσταντή Ιωάννα (φωνή, χορός), Καρακωνσταντή Μυρσίνη (σαντούρι), Κουτσκουδή-Βουρλή Μυρσίνη (σαντούρι-φωνή), Κουτσκουδής-Βουρλής Μιχάλης (τουμπελέκι), Σκαλοχωρίτου Ανθή (χορός), Χτενέλης Θεόφιλος (χορός), Ψυρούκης Ηλίας (χορός).

Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, το Στρατή Πρ. Κουτσκουδή και τον Παναγιώτη Στ. Σκορδά που συνόδευσε και υποστήριξε το έργο της αποστολής του Αναγνωστηρίου.

 

Από το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Μοιράσου το άρθρο!