Πολιτισμός

28/05/2012 - 11:15

Κλειστό μεν ενεργό δε, το Μουσείο TERIADE

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσίασης της συλλογής του Μουσείου σε σχολικές μονάδες της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου θα υλοποιήσει το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη TERIADE , προκειμένου την περίοδο που το μουσείο θα είναι κλειστό για τις προγραμματισμένες επισκευαστικές του εργασίες, το πολύτιμο πολιτιστικό υλικό του να συνεχίσει να έρχεται σε επαφή με τους μαθητές του νησιού.

Συγκεκριμένα μετά από σχετική πρόταση του διευθυντή την οποία έκανε αποδεκτή το ΔΣ του Μουσείου υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσίασης της συλλογής του Μουσείου σε σχολικές μονάδες της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου, που συνοδεύεται από εκπαιδευτικές εικαστικές δραστηριότητες έχοντας σαν στόχο την γνωριμία των μαθητών με ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο κύκλος των παρουσιάσεων θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. με την σκέψη την επόμενη σχολική χρονιά το πρόγραμμα να αγκαλιάσει και τα περιφερειακά σχολεία της Λέσβου. Το μουσείο σχεδιάζει ΚΙ άλλες δράσεις, όπως ομιλίες και συνεργασίες με άλλους φορείς.

Εν τω μεταξύ το μουσείο όπως έχει ανακοινωθεί θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Άνοιξη του 2013 στο πλαίσιο των εργασιών Επισκευής- Εκσυγχρονισμού Διαρρύθμισης και Προσθήκης Χώρων. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται πλήρης Μουσειολογική και Μουσειογραφική μελέτη Επανέκθεσης. Παράλληλα προβλέπεται να τύχουν ειδικής συντήρησης τα έργα της συλλογής.

ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!