Πολιτισμός

08/08/2021 - 21:00

«Κλέψε λιγότερο» του Ντάριο Φο - Κυριακή και Δευτέρα στην Άγρα

Η θεατρική Ομάδα του Μακαρέα Άγρας, με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου παρουσιάζει την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου (21:00) το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο στην αυλή του δημοτικού σχολείου του χωριού. 

Λίγα λόγια για το έργο

«Κλέψε λιγότερο», µια μαύρη κωμωδία µε χαρακτηριστικά της, την καυστική σάτιρα και τις απρόσμενες ανατροπές, που έγραψε ο Ντάριο Φο, για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της Ιταλικής κοινωνίας. 

Ωστόσο οι καταστάσεις και τα γεγονότα της Ελλάδας του σήμερα την κάνουν να είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Νεκροθάφτες, διευθυντής, πόρνες, επιθεωρητής, αστυνομικοί, καλόγριες, θυρωροί, ηγουμένες, κλέφτης, τρελοί, γιατρός, εκβιαζόμενος, δικαστής, εξοχότατος, παρελαύνουν μπροστά µας εμπλεκόμενοι, για να συνθέσουν µια δυνατή ιστορία διαφθοράς, αλλά και καταλυτικής παρέμβασης της εξουσίας. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας η αλκοολική, και αντικείμενο πειραγμάτων των συναδέλφων της, γυναίκα – νεκροθάφτης, που τελικά είναι και η μόνη που θα αντισταθεί ανακαλύπτοντας, όταν θα βγει έξω από τον μικρόκοσμο του νεκροταφείου, ότι η κοινωνία µας προστάζει “επειδή κλέβουν όλοι κλέψε κι εσύ. Ίσως λιγότερο, αλλά κλέψε…”

Μοιράσου το άρθρο!