Πολιτισμός

10/06/2014 - 17:12

Κλήδωνας και άλλες εκδηλώσεις στο Μόλυβο με τη στήριξη του Φορέα Τουρισμού

Ο

Φορέας Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών χορών «Ο Μόλυβος» ανακοινώνουν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για φέτος στον Μόλυβο. Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Φορέα και εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του (διοργάνωση και υποστήριξη εκθέσεων, λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, οργάνωση 3ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας κ.λπ.). Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται πάντα σύμφωνα με την ανάπτυξη των κάθετων αγορών που προάγει ο Φορέας (περιπατητικός τουρισμός, ποδηλατικός, πολιτιστικός, ευεξία, γαστρονομία, κ.λπ.), με σκοπό πάντα την προώθηση και την προβολή του νησιού ως ένας προορισμός εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει στον επισκέπτη ολοκληρωμένες υπηρεσίες και παροχές υψηλών προδιαγραφών.

 

Οι εκδηλώσεις για το 2014 είναι: 

 

  • Πραγματοποίηση εκδήλωσης με αναβίωση του θεσμού του «Κλήδονα», το βράδυ της Δευτέρας της 23ης Ιουνίου στην  πλατεία  Λευκονοίκου, με άναμμα φωτιάς, σατιρικά δίστιχα κ.λπ.

 

  • Πραγματοποίηση παιδικού Φεστιβάλ Ελληνικών παραδοσιακών χορών, την Κυριακή 29 Ιουνίου στην πλατεία Λευκονοίκου, με τη συμμετοχή πέντε (5) χορευτικών συγκροτημάτων.

 

  • Αναβίωση του εθίμου της «Καντάδας», σε επιλεγμένα σημεία του χωριού, την Πέμπτη 7 Αυγούστου, με πολύ κέφι και παλιά νοσταλγικά τραγούδια.

 

  • Πραγματοποίηση του καθιερωμένου πλέον15ου Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου, το βράδυ του Σαββάτου της 9ης Αυγούστου, στο Κάστρο της Μήθυμνας, με τη συμμετοχή έξι (6) χορευτικών ομάδων.

Μοιράσου το άρθρο!