Πολιτισμός

01/02/2020 - 06:37

Κοπή Βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό σύλλογο παραδοσιακών χορών "Ο Μόλυβος"

Για ακόμα μία χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος παραδοσιακών χορών  Μήθυμνας "Ο ΜΟΛΥΒΟΣ" έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του στην αίθουσα του ξενοδοχείου Μαριλένα.

Την αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μήθυμνας π. Παναγιώτης Καταξινος, ο εφημέριος του χωριού Π. Χριστόδουλος Χατζηβασιλελης και ο  διάκονος της ιεράς Μητροπόλεως π. Βασίλειος Βουρτζουμης!Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του συλλόγου με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια με την διδασκαλία του κ. Μάνου Σιμιτση, ενώ στην συνέχεια  τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν από διάφορα μέρει της Ελλάδος παραδοσιακούς χορούς με την διδασκαλία της κ. Ρένας Γρηγορίου! Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Τιτιρεκης στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου όπως φυσικά και τους χορηγούς. Παρουσιάσε εναν μικρό απολογισμό του έτους 2019 και ανακοίνωσε της δραστηριότητες του συλλόγου για το έτος 2020!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος πολιτισμού και εθελοντισμού κ. Ζαχαρούλα Ιωακείμ, ο Πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Ευστράτιος Γελαγωτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μυθημνας κ. Αθανάσιος Ανδριώτης και ο πρώην Δήμαρχος Μήθυμνας κ. Στέλιος Καραντώνης!

Μοιράσου το άρθρο!