Πολιτισμός

28/02/2014 - 13:25

Κοσμοσυρροή στην πρεμιέρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Θ

εαματική πρεμιέρα έκανε χθες Πέμπτη η Λεσβιακή Αποκριά «ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ», που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, την Ένωση Πρακτόρων και Ξενοδόχων Λέσβου και το Επιμελητήριο.

Πλήθος κόσμου στην Κεντρική Αγορά, ξαφνιάστηκε ευχάριστα από το θέαμα που προσέφεραν τα καρναβαλικά σχήματα από το Μεσότοπο με τους «Κουδουνάτους» και το χορευτικό σχήμα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Μεσοτόπου καθώς και από τους «Γιουρούκηδες» του Λαογραφικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής.

Αργότερα στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ακολούθησε πλούσιο πρόγραμμα με σκετς, παρλάτες και χορευτικά από το Μεσότοπο, την Αγία Παρασκευή, την Αγιάσο, τα Πάμφιλα καθώς και από τον γνωστό σατιρογράφο Βαγγέλη Χατζημανώλη που επιμελήθηκε το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου.

Πλούσιο πρόγραμμα αναμένεται και σήμερα Παρασκευή τόσο στην Κεντρική Αγορά όσο και στο Δημοτικό Θέατρο με συμμετοχές από την Άντισσα, τον Παλαιόκηπο καθώς και κανταδόρους του Συλλόγου Χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας».

Επίσης το Σάββατο το πρωί στην Κεντρική Αγορά θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, παρέλαση καρναβαλικών σχημάτων με κεράσματα τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα παιδιά με ανάγνωση παραμυθιού και Face painting στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης.( Σε περίπτωση βροχής, η απογευματινή εκδήλωση του Σαββάτου θα μεταφερθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου).

Τέλος το παιδικό πάρτι και η Κεντρική Παρέλαση της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν κανονικά και μόνο σε ενδεχόμενη κακοκαιρία θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Θέατρο αντί για την Πλατεία Σαπφούς.

Μοιράσου το άρθρο!