Πολιτισμός

13/03/2019 - 22:12

To Leader ανοίγει το δρόμο για τη στέγη του Αναγνωστηρίου

yle="text-align: justify;">Ευοδώθηκαν επιτέλους οι επίμονες και ποικιλότροπες προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων της διοίκησης του Αναγνωστηρίου και άνοιξε ο δρόμος για την ανακατασκευή του θεάτρου μας. Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε τελικά η χρηματοδότηση της σχετικής πρότασης του Αναγνωστηρίου με «υπερδέσμευση» πόρων από το πρόγραμμα LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Ο αγώνας της διοίκησης, των απανταχού της γης μελών και φίλων του Αναγνωστηρίου, αφού για δυο και πλέον χρόνια βολόδερνε ανάμεσα στις συμπληγάδες των νομικών κωλυμάτων και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, δικαιώθηκε!

Η Πολιτεία, ως όφειλε απέναντι στην 125χρονη τεράστια εθνική, κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική προσφορά του Αναγνωστηρίου, έστω και μετά από δυο και πλέον χρόνια, έπραξε επιτέλους το καθήκον της. Από τις πολλές πόρτες της κεντρικής εξουσίας που χτυπήσαμε τελικά άνοιξε μία, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την πολιτική ηγεσία του οποίου ευχαριστούμε και ιδιαίτερα την υφυπουργό κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου που στις 6/3/2019 επισκέφτηκε το Αναγνωστήριο, ξεναγήθηκε στους χώρους του και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το πολιτιστικό έργο που προσφέρει στο Αιγαίο. Επίσης ευχαριστούμε τον βουλευτή Λέσβου Γιώργο Πάλλη, τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, την Εριφύλη Χιωτέλη και τον Στρατή Νικολάου, που από τη θέση τους συνέδραμαν στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου.

Ο δρόμος άνοιξε, αλλά είναι μακρύς και δύσκολος! Πέρα από τις γραφειοκρατικές, πρέπει να ξεπεραστούν και σοβαρές πρακτικές δυσκολίες που προκύπτουν από τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ελπίζουμε να τις υπερνικήσουμε με την υποστήριξη των ανθρώπων που στάθηκαν εξαρχής στο πλευρό μας και συνεχίζουν να μας συμπαραστέκονται. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μελετητές Στρατή Στ. Παπουτσέλλη και το Τεχνικό Γραφείο Μελετών, Επιβλέψεων, Κατασκευών του γιου του Σταύρου Ε. Παπουτσέλλη, με έδρα την Αθήνα, τον Νίκο Βερβενιώτη και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο του γιου του Γεωργίου Ν. Βερβενιώτη, με έδρα τη Μυτιλήνη, τον Γιάννη Κλ. Καλδέλλη, καθηγητή ΤΕΙ Πειραιά, και το ΚΤΕ Πειραιά και Νήσων του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, τον Προϊστάμενό της ΕΤΑΛ Α.Ε Τάσο Περιμένη, το Γραφείο του Παναγιώτη Μυριτζή και των Συνεργατών του, τον Τοπικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) Τύπο που πρόβαλε τα δίκαια αιτήματά μας συμβάλλοντας στην ικανοποίησή τους.

Μοιράσου το άρθρο!